Venezuela wil goud verpanden bij Deutsche Bank

Door de economische crisis moet Venezuela een deel van haar goud verpanden, zo schrijft Reuters. Het land heeft nog maar $15,4 miljard aan valutareserves achter de hand, waarvan ongeveer 64% bestaat uit goudbaren. Om deze reserves beschikbaar te maken zal de centrale bank van Venezuela nog dit jaar een goudswap afsluiten met Deutsche Bank.

venezuela-gold-teaserDe goudswap houdt in dat Venezuela voor een bepaalde periode een deel van haar goudreserve met Deutsche Bank ruil voor dollars. Het is nog niet bekend om hoeveel goud het gaat, de Deutsche Bank en de centrale bank van Venezuela waren vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Als Venezuela aan het einde van de looptijd onvoldoende dollars heeft om de swap af te wikkelen zal Deutsche Bank beslag leggen op (een deel van) het goud. Volgens beleggers is die kans redelijk groot, want uit de handel in credit default swaps valt af te leiden dat 78% van de handelaren verwacht dat Venezuela volgend jaar in default gaat. In dat geval moet het land mogelijk goud verkopen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.