Verkoop zilveren munten bij US Mint overtreft 2011?

De verkoop van zilveren munten door de US Mint loopt dit jaar bijzonder hard. Het lijkt er zelfs op dat het oude record van 2011 verbroken zal worden. In de eerste zeven maanden van dit jaar verkocht het munthuis al 29,45 miljoen troy ounce aan zilveren munten, veel meer dan in dezelfde periode van voorgaande jaren. Zelfs in 2011, toen de zilverprijs naar $48 per troy ounce steeg, verkocht het munthuis in de eerste zeven maanden van het jaar niet zoveel munten verkocht als dit jaar.

De ongekend hoge verkoopaantallen wijzen erop dat zilverbeleggers zich niet laten ontmoedigen door lagere prijzen. De zilverprijs is dit jaar netto alleen maar omlaag gegaan en staat op het moment van schrijven bijna 30% lager dan aan het begin van dit jaar. Kennelijk grijpen spaarders en beleggers de lage zilverprijs aan als een mooi moment om meer edelmetaal in te slaan.

Goud

Dat geldt ook voor goud, gezien de verkoopcijfers van de gouden munten van het Amerikaanse munthuis. In de eerste zeven maanden van dit jaar verkocht de US Mint al 859.500 troy ounce aan Eagle en Buffalo munten, een stijging van bijna 90% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Onderstaande grafieken van Goudstandaard laten de cumulatieve verkoop (jan t/m juli) van goud en zilver over de afgelopen jaren zien.

gold-coin-sales-usmint-jul2013

silver-eagle-sales-usmint-jul2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.