Video: Wereldwijde vermogensverdeling in goud

Hoeveel goud zou er voor iedereen zijn als de wereldwijd beschikbare goudvoorraad op dezelfde manier verdeeld zou worden als het vermogen onder de wereldbevolking verdeeld is? Wereldwijd is er ongeveer 5 tot 6 miljard troy ounce aan goud beschikbaar, waarvan ongeveer een miljard in handen is van overheden en centrale banken. Iets minder dan een miljard troy ounce wordt gebruikt voor elektronische apparaten en voor diverse industriële toepassingen, wat betekent dat er ongeveer 4,1 miljard troy ounce aan goud in private handen is. Dat zijn niet alleen goudbaren en gouden munten, maar ook grote hoeveelheden sieraden.

Zou je de private goudvoorraden gelijkmatig verdelen over de wereldbevolking, dan blijft er voor ieder individu iets meer dan een halve troy ounce goud over. Dat is slechts een fractie ten opzichte van de totale waarde van alle financiële activa in de wereld, zoals aandelen en obligaties. Wat gebeurt er als de meest vermogende mensen hun vertrouwen verliezen in de waarde van deze papieren bezittingen en een groter gedeelte willen omzetten in goud? Dan zal spoedig blijken dat er tegen de huidige prijs veel te weinig van het edelmetaal beschikbaar is om aan de vraag te voldoen.

In een dergelijk scenario zullen al deze papieren bezittingen gedevalueerd worden ten opzichte van goud. Is dat een scenario waar we rekening mee moeten houden? Zo ja, dan is het wellicht goed idee om een deel van uw vermogen in goud om te zetten. Klik op de volgende link voor meer informatie over anoniem goud kopen.

wealth-piramid-gold

Vermogensverdeling volgens Credit Suisse, toegepast op de wereldwijde goudvoorraad


Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders