Wil Frankrijk ook goud terughalen?

Frankrijk moet onmiddellijk al haar goud terughalen uit het buitenland, zo schrijft de Franse politica Marine LePen van Front National in een open brief aan de Franse centrale bank. Ook schrijft ze in de brief dat Frankrijk moet stoppen met de verkoop van goud en dat de centrale bank, in het verlengde van het Zwitserse referendum, tenminste 20% van haar reserves in goud moet aanhouden. Ook mag de Banque de France volgens LePen de nationale goudreserve van 2.435 ton niet voor leasing beschikbaar stellen. Het nieuws werd driftig vertaald en belandde al op verschillende blogs, waaronder Zero Hedge.

Het feit dat Marine LePen een open brief stuurde bevestigt dat het onderwerp leeft in de politiek en onder de Franse bevolking. Zo weinig aandacht er was toen er honderden tonnen goud verkocht werden door verschillende Europese centrale banken, zoveel aandacht is er nu voor dit onderwerp. De Duitse repatriëring van goud, de geheime operatie van de Nederlandsche Bank en het Zwitserse goudreferendum dat over een paar dagen gehouden wordt bewijzen dat er nieuw leven in de discussie over goud geblazen is.

Helaas heeft Marine LePen zich niet goed verdiept in de actuele stand van zaken. Journalist Nikolaus Jilch verwijst op twitter naar documentatie van het LBMA Precious Metals Conference, dat op 30 september 2013 gehouden werd in Rome. Daarin lezen we dat de complete goudvoorraad van Frankrijk al op Franse bodem aanwezig is! Er hoeft dus niets gerepatrieerd te worden…

marine-le-pen

Marine Le Pen stuurt open brief aan de Banque de France inzake de goudvoorraad

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo