Zilver de beste belegging van augustus?

Zilver was in de maand augustus één van de best presterende beleggingen, zo blijkt uit onderstaand overzicht van Financial Visualizations. In de afgelopen maand steeg de zilverprijs met bijna 20%, waarmee het grijze edelmetaal aanvoerder was van een ranglijst van hard en soft commodities, valuta, aandelen en obligaties. Goud deed het met een plus van 7,2% ook niet slecht, maar bleef overduidelijk achter bij zilver. Minder in trek waren de Amerikaanse staatsobligaties van 10 en 30 jaar en de Amerikaanse aandelen uit de Dow Jones en de S&P 500.

De Australische dollar werd 2,8% meer waard, terwijl het Britse pond 2,1% in waarde steeg. De Japanse yen was de zwakste munt uit het lijstje met een verlies van 1,5%. De valuta van de opkomende economieën staan helaas niet in dit overzicht, anders hadden we meer extreme uitslagen gezien in bijvoorbeeld de Indiase roepie.

Augustus was een goede maand voor zilverAugustus was een goede maand voor zilver (Bron: Finviz)

Wordt 2013 het jaar van het aandeel?

De edelmetalen hebben nog een grote inhaalslag te maken op andere beleggingscategorieën. Sinds het begin van dit jaar is de zilverprijs met 22,1% gezakt en heeft goud 16,6% van haar waarde verloren. In 2013 waren ook de Amerikaanse staatsobligaties niet in trek, want de 10-jaars en de 30-jaars schuldpapieren verloren respectievelijk 7,5 en 12,2 procent van hun waarde. Tot op dit moment is 2013 vooral het jaar geweest van de aandelen met winsten van 32,7% voor de Nikkei, 17,9% voor de Nasdaq 100, 16,4% voor de S&P 500 en 14,4% voor de Dow Jones.

In 2013 doen de edelmetalen het veel slechter dan aandelen

In 2013 doen de edelmetalen het veel slechter dan aandelen

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tijdelijk 1000 euro gratis trading fees bij onze favo exchange...

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders