Zilver shorts in de spotlight

Bron: Doijer & Kalff

De zilverprijs heeft er een woelige paar weken opzitten. Vooral nadat het Reddit-leger besloot ook de zilverprijs te doen stijgen eind januari in een poging de shortsellers te ‘squeezen’.

Er bestaat echter twijfel of Reddit hier wel degelijk achter zit. In ieder geval heeft zilver het opwaartse momentum nog altijd stevig beet en lijkt gewoon rustig verder te stijgen.

Het zijn bijzondere weken geweest op de financiële markten, dat komt vooral door beleggersvan het Reddit-forum WallStreetBets.

De kleine belegger krijgt de grote short op zilver in de gaten

Het begon allemaal bij het aandeel van GameStop, dat beïnvloedde uiteindelijk de volledige markt door de verhoogde volatiliteit en nervositeit.

Ook op de edelmetaalmarkt namen de koersschommelingen toe, voornamelijk bij zilver. De kleine beleggers op Reddit kwamen erachter dat er veel shorters aan het werk zijn in de futuremarkten voor zilver.

De statistieken wisselen maar volgens diverse bronnen zou er tot 100x meer zilver futurecontracten uitstaan dan er feitelijk edelmetaal aanwezig is. Deze ‘naked short’ positie op zilver is dus vele malen groter dan de shortpositie op GameStop.

Door hun poging om shorters uit zilver te jagen, zoals beweerd wordt in de internationale media, tikte de zilverprijs heel eventjes de 30,10 dollar aan.

Dit prijsniveau is geleden van januari 2013. Ondertussen is zilver wat afgekoeld richting 27,49 dollar maar de opwaartse
trend blijft intact.

Zilver shorts

Bron grafiek: goldprice.org

Verder wordt zilver ook gezien als een turbo op de goudprijs. Ook dit vindt de kleine belegger aantrekkelijk aan zilver. Het is vaak zo dat zilver met vertraging in beweging komt en evenredig met de goudprijs.

Als goud stijgt, dan zal zilver uiteindelijk ook gaan stijgen maar procentueel gezien harder dan de goudprijs, aldus Goldman Sachs grondstoffenstrateeg Jeff Currie.

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders