Zilveren munten blijven onverminderd populair

De Royal Canadian Mint heeft in het derde kwartaal van dit jaar 5,4 miljoen zilveren Maple Leaf munten verkocht, een daling van 19,4% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Toen werden er in de maanden juli, augustus en september in totaal 6,7 miljoen munten verkocht. Kijken we echter naar het totaal van de eerste drie kwartalen, dan zien we dat de verkoop dit jaar met 20,8 miljoen munten zelfs iets hoger was dan dezelfde periode van vorig jaar.

De populariteit van zilveren munten is mogelijk te verklaren door het feit dat zilver nu relatief goedkoop is ten opzichte van goud. Op het moment van schrijven kost een troy ounce goud ongeveer evenveel als 74 troy ounce zilver, de hoogste ratio in ruim vijf jaar tijd. Sinds het begin van de crisis is beleggen in zilver populair geworden bij een grotere groep mensen. Angst voor inflatie, zorgen over de toekomst van het financiële systeem en de wens om een tastbare bezitting te hebben die al duizenden jaren waarde heeft behouden zijn een aantal argumenten die de populariteit van beleggen in edelmetalen verklaren. De volgende grafiek van Goudstandaard laat de explosief gestegen vraag naar de beleggingsmunten van de Royal Canadian Mint zien.

Door de prijsdaling van ongeveer een maand geleden ontstond er een stormloop op de zilveren beleggingsmunten van verschillende munthuizen. Als gevolg daarvan zijn de wachttijden opgelopen en is de premie op de munten gestegen. Beleggers die bereid zijn te wachten kunnen nu al de nieuwe 2015 zilveren Maple Leaf munten bestellen.

silver-maple-leaf-sales

Vraag naar zilveren munten blijft groot

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *