Zilverprijs op laagste niveau ten opzichte van goud sinds 2008

Zilver is sinds de val van Lehman Brothers in 2008 niet meer zo goedkoop geweest ten opzichte van goud als nu. Voor de prijs van een troy ounce goud koop je vandaag de dag maar liefst 82 troy ounce zilver, waarmee het grijze edelmetaal in historisch perspectief relatief goedkoop is.

silver-gold-171Er waren de afgelopen honderd jaar maar twee momenten waarop de goudprijs nog hoger stond ten opzichte van de zilverprijs, namelijk aan het begin van de jaren negentig en ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Maar is zilver daarmee op dit moment ook een betere keuze dan goud?

Het keerpunt voor de goud/zilver ratio was in 2011, toen beide edelmetalen in dollars naar een recordniveau stegen. De zilverprijs evenaarde in dat jaar het oude record van bijna $50 per troy ounce, terwijl de goudprijs in de zomer van hetzelfde jaar een all-time high bereikte van meer dan $1.900 per troy ounce. Daarna kwamen beide edelmetalen in een bear market terecht.

goud-zilver-ratio

Goud/zilver ratio weer boven de 80 (Bron: Lighthouse)

TIP: Wilt u zilver kopen bij Goudstandaard? Dan kunnen wij zilveren Maple Leaf munten zeker aanbevelen. Ook zijn zilverbaren in combinatie met opslag in Zwitserland erg interessant, omdat deze vrijgesteld zijn van btw.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *