Zwarte Lady Liberty op nieuwe gouden munt

De U.S. Mint heeft een nieuwe gouden munt uitgebracht waar voor het eerst een zwarte Lady Liberty op staat. Aangekleed met een toga en een krans van sterren in het haar is het de eerste officiële Amerikaanse verzamelmunt waar een donkere vrouw op staat. De munt heeft een zuiverheid van 24 karaat goud, weegt 1 troy ounce en draagt een nominale waarde van $100. Op de keerzijde van de munt staat een adelaar afgebeeld als symbool van de Verenigde Staten.

Deze nieuwe verzamelmunt is een eerbetoon aan het 225-jarige bestaan van het Amerikaanse symbool van vrijheid, de ‘Lady Liberty’. De voorzijde van de munt met het portret van de zwarte Lady Liberty is ontworpen door Justin Kunz, terwijl de keerzijde met de adelaar door Chris Costello werd getekend. De munt wordt in de hoogste zuiverheid van 99,99% puur goud geslagen en heeft een extra hoge afwerkingsgraad. De U.S. Mint levert de 2017 American Liberty 225th Anniversary gouden munt in een zwart doosje met een certificaat van echtheid.

De zwarte Lady Liberty is de eerste munt van een nieuwe serie, die geheel in het thema staat van de multiculturele achtergrond van de Verenigde Staten. In de toekomst komen er ook varianten met Aziatisch-Amerikaanse, Hispanic-Amerikaanse en Indiaans-Amerikaanse portretten. Er zal twee keer per jaar een nieuwe munt uitgebracht worden binnen deze serie. Het eerste exemplaar met de zwarte Lady Liberty wordt op 6 april gelanceerd. Informatie over prijs en oplage is nog niet bekend.

black-lady-liberty-2017

gs-logo-breed

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *