Zwitserland exporteerde al 600 ton goud naar Azië

Aziatische landen hebben in de eerste helft van dit jaar meer dan 600 ton goud uit Zwitserland gehaald, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Zwitserse douane. Hoewel grote afnemers in het Verre Oosten de laatste maanden wat minder goud importeren is het totaal over de eerste zes maanden van dit jaar vergelijkbaar met vorig jaar. De daling van de goudkoers en de verwachting van een hogere rente in de VS hebben vooralsnog blijkbaar geen grote impact gehad op de vraag naar het edelmetaal op de Aziatische markt.

Azië blijft goud kopen

De landen die in de maand juni het meeste goud uit Zwitserland haalden waren India (21,48 ton), Hong Kong (15,91 ton), China (14,04 ton), Iran (12,85 ton) en Singapore (6,64 ton). Met uitzondering van Iran zijn dat de landen die iedere maand weer naar boven komen drijven als grootste afnemers van het gele metaal.

Kijken we naar de totale export van goud over de eerste zes maanden van dit jaar, dan zien we dat India en Hong Kong aan kop gaan met een totale import van ongeveer 210 ton. China volgt op de derde plaats met een cumulatieve import van 137,5 ton en Singapore en Saudi-Arabië maken de top vijf compleet met een import van respectievelijk 61 en 28,5 ton goud uit Zwitserland.

Van al het goud dat Zwitserland exporteert komt meer dan 90% in één van deze vijf landen terecht, de overige landen zijn met een totaal volume van 64,5 ton in zes maanden goed voor het laatste stukje van minder dan 10%. Onderstaande grafiek brengt de verschuiving van goud richting Azië goed in beeld.

Lees verder op Doijer & Kalff

swiss-gold-trade-june-monthly

Zwitserse export goud is de laatste maanden wat afgenomen

swiss-gold-trade-june-cumulative

Maar er gaat nog steeds evenveel goud richting Azië als vorig jaar

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders