Zwitserland exporteerde in juli ruim 100 ton goud naar Azië

Deze bijdrage is afkomstig van Goudstandaard

Aziatische landen hebben in de maand juli meer dan 100 ton goud uit Zwitserland gehaald, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Zwitserse douane. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van een maand eerder. De stijging komt voor een belangrijk gedeelte voor rekening van India, dat in juli ruim 69 ton goud importeerde. Dat was ruim drie keer zoveel als in de maand juni.

Singapore en Saudi-Arabië importeerden in juli ook veel meer goud vanuit Zwitserland, respectievelijk 9,22 en 8,15 ton. De Chinese import valt met 11,4 ton een beetje tegen, maar daar staat tegenover dat het land in juli meer goud uit Hong Kong importeerde. Volgens cijfers van het Hong Kong Census and Statistics Department haalden de Chinezen in juli 55 ton goud uit Hong Kong, tegenover iets meer dan 37 ton in de maand juni. Sinds het begin van dit jaar hebben Aziatische landen al meer dan 700 ton goud uit Zwitserland gehaald. Dat is omgerekend meer dan honderd ton per maand!

Omdat Zwitserland een belangrijk knooppunt is voor de wereldwijde goudmarkt is het moeilijk om precies aan te geven waar al dit goud vandaan komt. Wel is bekend dat het meeste goud in Zwitserland wordt aangeleverd door het Verenigd Koninkrijk en door diverse goud producerende landen in Latijns-Amerika en Afrika.

goud-export-suisse-jul15

Export goud richting Azië sterk toegenomen in juli

goud-export-suisse-jul15-cumulative

Dit jaar exporteerde Zwitserland al meer dan 700 ton goud naar Azië

Prijsdaling stuwt vraag naar goud

De laatste cijfers van de Zwitserse douane laten zien dat er in de maand juli aanzienlijk meer goud verhandeld werd dan in voorgaande maanden. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de daling van de goudprijs in deze periode. Het is een terugkerend fenomeen in de goudmarkt dat de vraag naar het fysieke goud stijgt bij iedere grote prijsdaling. Ook Goudstandaard zag de vraag naar fysiek goud in juli sterk toenemen na de daling van de goudprijs.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders