Olieprijs zakt onder de $40

De prijs van een vat ruwe olie zakte woensdag even onder de $40, het laagste niveau in drie maanden tijd. De combinatie van wereldwijde groeivertraging, overproductie en toenemende bovengrondse voorraden zet de prijs van het zwarte goud nog verder onder druk. Uit cijfers van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) kwam naar voren dat de bovengrondse voorraden voor de achtste week op rij waren toegenomen tot in totaal 487,3 miljoen vaten. Dat is bijna evenveel als het record van 490,9 miljoen vaten in april.

Op het laagste niveau van de dag stond de olieprijs op $39,91 per vat. De laatste keer dat de olieprijs onder de $40 zakte was op 27 augustus. Volgens insiders zijn er zoveel voorraden dat een forse prijsstijging op de korte termijn niet aannemelijk is. Veel handelaren hebben de afgelopen maanden olie ingeslagen, in de hoop het in de nabije toekomst voor een hogere prijs te kunnen verkopen. Maar zo lang olieproducerende landen de productie hoog houden is er weinig kans op een prijsherstel. Dat betekent dat ook speculanten vroeg of laat hun voorraden moeten verkopen, wat de prijs opnieuw onder druk kan zetten.

Goldman Sachs voorziet een daling van de olieprijs naar $20 per vat, terwijl de olieprijs in het basisscenario van het IEA de komende vijf jaar langzaam zal herstellen naar maximaal $80 per vat. Maar ook zij durven een langdurig lage olieprijs niet uit te sluiten.

olieprijs-daling

Olieprijs weer onder de $40 (grafiek van Lynx)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders