Hillary Clinton waarschuwt voor gevaren ‘vals nieuws’

Volgens Hillary Clinton wordt de Amerikaanse democratie en de veiligheid van hardwerkende Amerikanen ondermijnd door een epidemie van ‘valse nieuwssites’ en propaganda. Dat zei ze in een korte toespraak vanaf Capitol Hill in Washington.

De Democraten en de Republikeinen in het Amerikaanse Congres moeten volgens Clinton hun krachten bundelen en nieuwe maatregelen treffen om “buitenlandse propaganda” effectiever te kunnen bestrijden. Ook doet ze een beroep op de technologiebedrijven uit Silicon Valley om ‘valse nieuwssites’ aan te pakken.

“De epidemie van kwaadaardige valse nieuwssites en propaganda overspoelde het afgelopen jaar de sociale media. Het is nu duidelijk dat zogenaamd vals nieuws gevolgen kan hebben in de echte wereld. Dit gaat niet over politiek of over samenwerking tussen verschillende politieke partijen, dit gaat over het leven van normale Amerikanen die gewoon hun werk proberen te doen en daarmee een bijdrage proberen te leveren aan hun gemeenschap.

Het is een gevaar dat snel aangepakt moet worden. Nieuwe wetgeving moet de respons van de regering tegen buitenlandse propaganda versterken. Silicon Valley probeert deze bedreiging van vals nieuws aan te pakken. Het is absoluut noodzakelijk dat leiders in zowel de publieke als de private sector optreden om onze democratie en onschuldige levens te beschermen.”

Valse nieuwssites

Eerder deze maand werd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een voorstel aangenomen om ‘Russische propaganda’ – en andere berichten die door de overheid als propaganda aangemerkt kunnen worden – beter te kunnen bestrijden. Eind november werd in het Europees Parlement een resolutie met dezelfde strekking aangenomen. De Washington Post kwam zeer recent ook met een lijst van meer dan tweehonderd ‘valse nieuwssites‘, waaronder Russia Today, Wikileaks, Zero Hedge en het weblog van ‘libertarian’ Ron Paul.

Wat al deze websites gemeen hebben is dat ze kritisch durven te schrijven over het buitenlandse beleid van de Verenigde Staten en dat ze niet meedoen aan het demoniseren van Rusland. Ook hebben deze websites geschreven over de vele schandalen rondom Hillary Clinton, wat ongetwijfeld een rol heeft gespeeld in de uitslag van de verkiezingen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo