Hoe kan ik een zakelijke lening aanvragen?

Wil je een langlopende investering in je bedrijf doen? Dan heb je verschillende mogelijkheden om zo’n investering te financieren. De makkelijkste optie is eigen geld gebruiken, maar niet iedereen is financieel in staat om een investering (volledig) met eigen geld te betalen. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt een langlopende investering ook financieren met een zakelijke lening. Wil je een zakelijke lening aanvragen, maar heb je geen idee hoe je dit doet? Lees dan vooral verder. In deze tekst leggen we je namelijk uit hoe je een zakelijke lening aanvraagt.

Online zakelijke lening aanvragen in 3 stappen
Wie denkt dat hij de deur uit moet om een zakelijke lening aan te vragen, heeft het mis. Bij de meeste geldverstrekkers kun je tegenwoordig namelijk een aanvraag indienen via de website. Dit betekent niet alleen dat je er de deur niet meer voor uit hoeft, maar ook dat je 24/7 een aanvraag in kunt dienen. Benieuwd hoe online een zakelijke lening aanvragen in zijn werk gaat? Wij leggen het je hier in drie stappen uit.

Stap 1: maak een account aan
Voordat je een zakelijke lening of zakelijk krediet aan kunt vragen, moet je meestal eerst een account aanmaken. Op deze manier weet een geldverstrekker met wie zij te maken hebben. Het aanmaken van een account kost amper tijd en moeite.

Stap 2: upload jaarrekening en transactiedata
Om te bepalen of het verantwoord is om jou geld te lenen, heeft een geldverstrekker financiële informatie over je bedrijf nodig. Daarom word je gevraagd om de jaarrekening en transactiedata van jouw onderneming aan te leveren.

Stap 3: ontvang een vrijblijvend aanbod
Heb je een account aangemaakt en de benodigde documenten aangeleverd? Dan is het wachten tot je een aanbod van de geldverstrekker ontvangt. Over het algemeen duurt het niet lang voordat je een voorstel krijgt. Het betreft overigens een vrijblijvend aanbod, waardoor je zelf bepaalt of je het aanvraagproces voortzet of niet.

Verdiep je in een zakelijke lening voordat je een aanvraag indient
Ben je enthousiast over een zakelijke lening? Dan wil je misschien direct een aanvraag indienen. Doe dit alleen als jij je verdiept hebt in deze financieringsvorm. Besef bijvoorbeeld goed dat je een schuld aangaat door zo’n lening af te sluiten. Je moet maandelijks een vast bedrag betalen om ervoor te zorgen dat de lening aan het einde van de looptijd afgelost is. Je betaalt altijd meer dan je leent. Dit komt doordat je rente betaalt over een zakelijke lening. De hoogte van de rente is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de rentestand, de looptijd en de hoogte van het bedrag dat je leent.

Zakelijke lening of zakelijke hypotheek?
Sommige ondernemers vragen een zakelijke lening aan om de aankoop van een bedrijfspand te financieren. Hier kun je zo’n lening inderdaad voor gebruiken, maar er is nog een andere optie. Je kunt namelijk ook een zakelijke hypotheek aanvragen. De looptijd van deze lening is tien jaar, maar de aflossing is gebaseerd op twintig jaar. Hierdoor los je maandelijks een relatief laag bedrag af. Als je aan het einde van de looptijd niet alles afgelost hebt, kun je het bedrag in één keer afbetalen of herfinancieren met een zakelijke lening.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo