Hoe kun je als ondernemer slim investeren?

Wil je als ondernemer groeien en groot worden, dan moet je bereid zijn af en toe wat risico te nemen. Door te investeren en risico te nemen groeit jouw bedrijf, het is natuurlijk wel zaak om slim te investeren om het risico zo klein mogelijk te houden. Speel je een game bij online casino’s zonder cruks registratie dan doe je dit ook met beleid en goed verstand. Hieronder delen we een aantal manieren om slim te beleggen.

Beleggen

Je hebt vermogen nodig om te kunnen investeren. Om je vermogen effectief te laten groeien is beleggen een goede manier. Je kunt bijvoorbeeld beleggen in zaken als aandelen of obligaties. Beleggen met aandelen is risicovol, maar pakt het goed uit, dan kun je er veel geld mee verdienen. Een obligatie is een stabiele investering, minder risicovol maar geeft ook veel minder rendement dan aandelen. Wil je snel meer vermogen genereren dan is investeren in vastgoed ook een optie. Maandelijks heb je een passief inkomen uit de verhuur van je vastgoed. Edelmetalen is een slimme investering om je geld te beschermen tegen de inflatie. Edelmetaal is namelijk niet onderhevig aan inflatie en zorgt voor een stabiel vermogen.

Investeren in personeel

Is de vraag groter dan je kunt produceren of leveren als bedrijf? Door het aannemen van personeel zorg je ervoor dat je bedrijf verder kan groeien. Natuurlijk moet dit personeel ook betaald worden, maar hoe meer er wordt geproduceerd en verkocht, hoe meer je als bedrijf omzet. Het aannemen van personeel is een perfect voorbeeld van risico lopen, wat uitstekend uit kan pakken met een hogere omzet voor je bedrijf.

Ruimte in een pand

Misschien niet de investering waar je direct aan denkt, investeren in je bedrijfspand. Hoe beter de staat van het pand is, hoe beter de werkzaamheden kunnen verlopen. Zijn er bepaalde lege ruimtes in het pand die je niet gebruikt? Verhuur deze als flexplek voor andere bedrijven. Is er een bovenruimte aanwezig die je misschien wel als woning kunt verhuren? Komt het moment dat je het pand wilt verkopen, dan komt het alleen maar goed uit dat je het uitstekend onderhouden hebt. Een pand dat in goede staat is, levert nu eenmaal meer op dan een pand dat achterstallig onderhoud heeft.

Besteed vervelende klussen uit

Als bedrijf wil je professionaliteit uitstralen naar de buitenwereld. Er zijn altijd bepaalde dingen die je niet zelf kan doen, ben je niet handig met gereedschap is het beter dit over te laten aan een timmerman. Een boekhouder kan uitstekend de administratie voor je doen. Laat computerzaken als het bouwen van een website over aan een professionele webdeveloper. Op deze manier weet je zeker dat je niet alleen een mooie maar ook een goede website hebt voor je bedrijf. Ondanks dat dit geld kost, krijg je deze investering snel terug door een hogere omzet. Naast de omzet is de uitstraling zowel on- als offline ook belangrijk voor je bedrijf.

Beleggen in Bitcoins en andere crypto’sJe hebt vast gemerkt dat Bitcoin geregeld het nieuws haalt. Gaat het niet over het enorme bedrag wat je moet betalen voor een Bitcoin, dan gaat het wel over de wisselingen van de koers. Cryptocurrency is digitaal geld, je kunt het alleen gebruiken om digitaal mee te betalen en niet in je hand houden. In Nederland wordt Bitcoin niet als geld gezien, maar als “goed” omdat het niet de drie beginselen van geld heeft: oppotmiddel, ruilmiddel en rekenmiddel.

De koers van Bitcoin hangt volledig af van vraag en aanbod. Natuurlijk geldt dit ook voor aandelen en obligaties. Er is wel een groot verschil, met een aandeel ben je een klein stukje eigenaar van een bedrijf. Bij een obligatie leen je geld uit aan de overheid of een bedrijf. Achter een Bitcoin zit “niets”. Het voordeel kan wel zijn dat je snel veel meer vermogen kan hebben.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *