Investeren in de horecasector – Het beschermen van je assets

Als investeerder ben je constant op zoek naar nieuwe markten en activaklassen om je beleggingsportefeuille zoveel mogelijk te diversifiëren. Er is geen twijfel dat de horeca sector wereldwijd een aantrekkelijke keuze is om in te investeren gezien de huidige economie: Hotelketens in het Verenigd Koninkrijk en Europa blijven exponentieel groeien.

In 2017 stegen investeringen in Nederlandse hotels met een indrukwekkende 1,8 miljard euro en dit stijgt jaarlijks met maar liefst 200%. De hotelomzet in deze regio’s nam in deze periode eveneens met 3% toe en er worden verdere stijgingen verwacht.

Alhoewel nu de beste tijd lijkt om te investeren in deze sector, zul je je assets moeten beschermen om zo het meeste eruit te krijgen. Hieronder vind je enkele praktische stappen die jou hiermee kunnen helpen.

1. Begrijp de last van eigendom

In tegenstelling tot derivaten zoals valuta, vereisen investeringen in de horeca sector dat je fysieke aandelen koopt in handelsmerken, gebouwen en bedrijfsmiddelen.

Deze fysieke aandelen omvatten bijvoorbeeld individuele hotels en Nisbet’s kookgerei in de keuken. Elk van deze activa voegen waarde toe aan het handelsmerk en zorgen ervoor dat deze functioneert als een inkomsten-genererende entiteit.

Dit soort investeringen vereisen dat beleggers eigendom overnemen van de onderliggende assets en zich moeten focussen op lange termijn strategieën die gericht zijn op het opbouwen van constant rendement. Dit verschilt sterk van investeren in derivaten, waar beleggers flexibeler in kunnen handelen omdat ze kunnen speculeren en winst kunnen maken, zelfs als de onderliggende asset afneemt in waarde.

Dit vereist een specifieke visie en mindset en je moet dit in overweging brengen voordat je een financiële verplichting aangaat.

2. Diversifieer je portfolio met biet correlerende assets

Er zijn een aantal universele investeringsregels waar beleggers zich aan moeten houden ten alle tijden, ongeacht waar je je geld ook insteekt.

Een van deze regels stelt dat diversificatie van je beleggingsportefeuille enorm belangrijk is. Dit betekent dat je je kapitaal moet verdelen over verschillende niet-correlerende assets wat de kans op onsystematische risico’s in je portefeuille verkleint.

Beleggingsportefeuilles zouden 12 tot 30 verschillende aandelen moeten bevatten uit verschillende soorten sectoren, waaronder de horeca sector.

Je kunt ook kijken om je investeringen te spreiden over verschillende regio’s. De horeca sectoren in Nederland, Duitsland en het Midden-Oosten ondergaan een groeispurt op dit moment.

3. Overweeg het gebruik van een ‘put option’ strategie

Eerder spraken we over hoe beleggen in de horeca sector te werk gaat en de onderliggende aandelen die vereisen dat beleggers de last van eigendom op zich nemen.

Er zijn manieren waarop deze risico’s enigszins kunnen worden beperkt, dit kan door de zogenaamde ‘Put Option’ strategie toe te passen.

Met deze techniek kunnen investeerders als het ware verwachten dat hun onderliggende horeca aandelen in de loop van de tijd zullen dalen. Dit geeft de optie om het aandeel te verkopen op een bepaald moment in de toekomst tegen een vooraf bepaalde prijs. In dit opzicht werkt het anders dan de short-selling strategie die gebruikt wordt voor aandelen.

Dit helpt uiteindelijk verliezen tot een minimum te beperken waardoor je met een gerust hart kunt investeren en de lange-termijn groei in de gekozen markt of sector optimaal kunt benutten.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Nisbets

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *