Investeren in recycling

Of je het wilt of niet, je kunt niet meer om klimaatverandering heen. Geregeld zijn er acties en blokkades om aandacht te vragen voor het milieu, alleen de vraag is of deze acties ook echt helpen? Gelukkig vindt 60% van de Nederlanders dat zij actie moeten ondernemen om de ecologische transformatie te laten slagen. Om dit te laten slagen zal de manier van leven moeten worden aangepast om bij te dragen aan een betere wereld. Meer dan de helft vindt dat we niet alleen de levensstijl aan moeten passen maar ook technologische oplossingen in moeten zetten om de veranderingen in het klimaat tegen te gaan. Bookmakers zonder Cruks hebben hun zaakjes goed op orde betreft een gokje wagen.

Op het gebied van recycling doet Nederland het zeker niet slecht, in 2020 werd 59% van al het afval hergebruikt. Wanneer we specifiek naar papier en plastic kijken, wordt 57% plastic hergebruikt en papier 47%. Wereldwijd liggen deze percentages een stuk lager, wereldwijd wordt slechts 9% van het plastic hergebruikt. Het percentage van plastic flessen ligt beduidend hoger met 50%, in Nederland eindigen we hiermee nog hoger met 75%. Nederlanders zijn goed op de hoogte wat recyclen van plastic betreft, 87% vindt dat er nog meer afval hergebruikt moet worden. Meer dan de helft wil zelfs meer betalen voor verpakkingen die hergebruikt kunnen worden.

Investeren in de planeet

Op 22 april 2023 was Earth Day, deze dag stond in het teken van investeren in de planeet. Met deze dag wordt benadrukt hoe belangrijk tijd is voor het oplossen van milieu- en klimaatproblemen, en alle andere problemen die er zijn met de planeet waarop we leven. Voor een welvarende toekomst kunnen we er niet omheen om de aarde te beschermen, om zo de beste weg te kunnen bewandelen. Wanneer we allemaal investeren in onze planeet, steunen we wereldwijd gezonde en welvarende gemeenschappen. Nederland is zeker bereid om te investeren in onze planeet.

Een meerderheid van de Nederlanders is van mening dat de kosten van de klimaatverandering hoger zijn dan de investeringen die nodig zijn voor de ecologische transformatie. Er hoeft niet direct voor miljarden geïnvesteerd te worden, dit kan klein beginnen. Het besef moet er zijn door niet zomaar papier en plastic weg te gooien, dan wordt er al een grote stap voorwaarts gemaakt. In natuurgebieden geen zwerfafval meer lijkt misschien water naar de zee te dragen, maar dit is juist een enorme stap vooruit. Juist alle kleine beetje maken een groot geheel.

Waar kun je beginnen met investeren in het milieu?

Als we denken aan investeren in het milieu denken we als eerste aan het scheiden van afval en minder gebruik van plastic. Toch zijn er nog veel andere manieren om een beetje zuinig om te gaan met de aarde. Je kunt bijvoorbeeld ook onbewerkt groente en fruitafval een tweede leven geven door het als compost te gebruiken. Plantenresten, bananenschillen en koffiedrab kun je uitstekend compost van maken, deze procedure duurt ongeveer zes maanden. Informeer ook bij bedrijven of zij mogelijkheden aanbieden om te recyclen, zoals lege koffiecups bijvoorbeeld. Op deze manier maak je het jezelf ook gemakkelijk.

Vandaag de dag zijn er veel producten die vervaardigd zijn van gerecycled materiaal, door deze te kopen investeer je ongemerkt in het milieu en de aarde. Krijg je voor je verjaardag een mooie geschenkdoos met leuke producten? De doos kun je nog gebruiken voor andere dingen zoals make-up of je verzameling stenen. Op deze manier komt er minder afval op de afvalberg terecht, wat weer goed is voor het klimaat. De makkelijkste manier is het milieu te helpen door het scheiden van afval, glas in de glasbak, plastic in de PMD bak en papier in de papierbak. Neem hiervoor contact op met de gemeente, en werk met je buren samen.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *