Investeringsmogelijkheden: een stacaravan kopen

Iedereen wil natuurlijk wel wat extra geld verdienen, en er zijn miljoenen manieren om dit te doen. Een van de beste manieren is om je geld te investeren in bijvoorbeeld vastgoed. Maar wist je dat je ook je geld kunt investeren in een stacaravan? Deze kun je vervolgens verhuren en zo je geld eruit halen. In dit artikel geven we je wat informatie en tips over het kopen van een stacaravan als investering! 

Waarom een stacaravan? 

Een gemiddelde stacaravan kopen kost rond de €4.000 tot €10.000. Een stacaravan kun je op een vaste locatie, zoals een camping of vakantiepark, plaatsen en vervolgens verhuren. Maar je kunt ook je stacaravan op een stuk grond of zelfs op je eigen terrein plaatsen wanneer je hier toestemming voor hebt van de gemeente. Maar het verhuren van je stacaravan op een vakantiepark is veruit de populairste optie, omdat deze vaak veel bezoekers hebben en daarnaast vaak een hoop faciliteiten, zoals een zwembad en supermarkt, op het park aanwezig zijn die aantrekkelijk zijn voor vakantiegangers. Ook kun je de locatie van de stacaravan altijd veranderen, omdat je het vrij gemakkelijk kunt verplaatsen. 

Huren of kopen? 

Wanneer je je stacaravan gaat verhuren op een vakantiepark kun je ervoor kiezen om het stuk land waarop de stacaravan staat te huren of te kopen. Beide opties hebben voor- en nadelen. Wanneer je de grond waarop de stacaravan staat huurt, is dit over het algemeen wat betaalbaarder. Wanneer je deze grond wil kopen, is dit vaak in de duizenden euro’s. Wel wordt je dan natuurlijk eigenaar van de grond waarop de stacaravan staat, en kun je hier naar wens aanpassingen op doen. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van een terras of het plaatsen van een jacuzzi. 

Belastingen en vergunningen

Heb je besloten om een stacaravan te gaan verhuren? Houd er rekening mee dat je verschillende soorten belastingen moet betalen. Denk bijvoorbeeld aan de inkomstenbelasting. Deze moet je alleen betalen als je naast het verhuren van je stacaravan ook aanvullende diensten hebt, zoals ontbijt of schoonmaakservice. Ook moet je natuurlijk BTW bij de huurprijs rekenen. Het fijne is wel dat je BTW mag aftrekken van bijvoorbeeld de aanschaf of onderhoud van je stacaravan. Voor het verhuren van een stacaravan in Nederland heb je in principe geen vergunning nodig, maar controleer dit altijd bij het vakantiepark of de gemeente waar je de stacaravan gaat verhuren, om niet voor onverwachte verrassingen te staan. Sluit daarnaast ook de nodige verzekeringen af, mochten er bijvoorbeeld dingen stuk gaan aan je stacaravan. 

Kortom, een stacaravan is een goede investering. Hiermee kun je het hele jaar door geld verdienen wanneer deze op een vakantiepark staat met de juiste locatie en voorzieningen. Zorg er altijd voor dat je goed met een adviseur overlegd over eventuele risico’s, belastingen en vergunningen. 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders