Kleding bedrukken? Houd rekening met deze 4 zaken!

Ben je op zoek naar T-shirts voor je sportteam? Of wil je dat je werknemers herkenbaar zijn tijdens werktijden? Dan biedt het bedrukken van kleding uitkomst. Je kunt de kleding voorzien van het logo van de vereniging waarbij je aangesloten bent of de naam en het logo van je bedrijf. Voordat je kleding laat bedrukken, is het alleen wel verstandig om rekening te houden met een aantal zaken. In deze tekst hebben wij de belangrijkste 4 voor je op een rijtje gezet.

1. Kwaliteit van de kleding

De meeste kleding kan tegenwoordig bedrukt worden. Toch blijft de bedrukking op het ene materiaal soms veel langer zitten dan op het andere materiaal. Houd daarom rekening met de kwaliteit van de kleding voordat je deze laat bedrukken. Heb je een online bedrijf gevonden voor een T-shirt bedrukken? Overweeg het T-shirt hier dan ook te kopen. De kleding die hier verkocht wordt, is allemaal van hoogwaardige kwaliteit. Bovendien weet je zeker dat het bedrukt kan worden.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je geen kledingstuk vindt dat bij jouw team of bedrijf past. Het merendeel van de kleding is namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren. Hierdoor is er altijd wel kleding te vinden die matcht met de huisstijl van je bedrijf of de kleuren van je vereniging. Je kunt bovendien kiezen uit een groot aantal maten. Hierdoor moet het wel heel raar lopen wil je geen geschikte kleding voor je sportteam of bedrijf vinden.

2. Opdruklocaties

De kwaliteit van de kleding is een belangrijk aandachtspunt, maar het is zeker niet het enige waar je op moet letten. De opdruklocaties spelen ook een rol. Deze term zegt je misschien niet direct iets, maar het is niets meer dan de plek waar de bedrukking komt. Je hebt verschillende opties, waaronder de rechterborst, linkerborst, rechter bicep, linker bicep, voorzijde en achterzijde. Hierdoor kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het logo op één van beide borsten te drukken en de persoons- of bedrijfsnaam op de achterzijde. 

3. Opdruktechnieken

Naast de opdruklocaties moet je ook rekening houden met de opdruktechnieken. Bij het bedrukken van een T-shirt kun je voor zowel voor transferdruk als zeefdruk kiezen, maar bij een hoodie bedrukken is enkel digitale transfer of zeefdruk mogelijk. Bij transferdruk wordt er eerst een soort sticker gemaakt. Deze wordt vervolgens bij hoge temperaturen op de kleding geperst. Zeefdruk gebeurt met behulp van een patroon. Nadat deze gemaakt is, wordt er een laag verf overheen gestreken.

4. Kosten

We behandelen de kosten hier als laatste, maar het is vaak het eerste waar mensen naar kijken. Je wilt immers niet onnodig veel betalen voor kleding bedrukken. Staar je alleen nooit blind op de prijs, maar laat je liever leiden door de kwaliteit van de kleding en de opdruktechniek. Soms is het beter om wat meer geld neer te tellen voor het bedrukken van kleding. De bedrukking blijft dan langer zitten, waardoor je de kleding minder snel hoeft te vervangen. Hierdoor ben je onderaan de streep waarschijnlijk goedkoper uit.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *