Als ondernemer draait jouw zakelijke leven om winst maken met jouw bedrijf. Niet erg verrassend, aangezien dit natuurlijk het belangrijkste doel van jouw bedrijf is. Hoe meer winst je maakt, hoe beter. Maar hoe kun je er eigenlijk voor zorgen dat jouw winst wordt vergroot? In dit artikel lees je niet alleen hoe je jouw omzet kunt vergroten, maar ook hoe je het best kunt besparen op onnodige kosten.

Durf te handelen

Lef en durf lijken twee sleutelwoorden te zijn wanneer je de winst van jouw bedrijf wil vergroten. Je kunt nog zulke mooie groeiplannen hebben, maar zonder lef en durf zal je deze nooit goed kunnen uitvoeren. Immers, bij groeiplannen horen nu eenmaal investeringen. Tal van ondernemers zijn bang om uitgaven te doen; en dat is jammer. Want zonder investeringen kom je niet heel ver. Investeren en de risico’s die dit met zich meebrengt zijn inherent aan het ondernemerschap.

Desalniettemin is het goed hierbij steeds in het achterhoofd te houden dat de beste ondernemers het lef hebben om te investeren en de risico’s die daarbij komen kijken te accepteren. Een grotere winst is een prachtige beloning voor de getoonde lef!

Doelgroep vergroten

Wanneer je jouw doelgroep vergroot, is de kans groter dat jij jouw producten of diensten kunt verkopen. Het vergroten van jouw doelgroep kan op verschillende manieren. Zo kun je binnen jouw huidige productlijn extra producten aanbieden om een nieuwe doelgroep te trekken. Ook kun je naast de bestaande producten nieuwe producten ontwikkelen en deze op de markt brengen. Ten slotte kan ook gedacht worden aan het aanboren van een geheel nieuwe markt, waarbij met name gedacht kan worden aan uitbreiding naar het buitenland. Vanuit Nederland zijn de buurlanden België en Duitsland ideale opstapjes om een grotere doelgroep aan te spreken en te bedienen.

Contractmanagement

Waar je aan de ene kant jouw omzet wil vergroten, loont het zich aan de andere kant ook om je uitgaven enigszins te beperken. Neem bijvoorbeeld jouw contract management. Zeker wanneer je een grotere onderneming hebt, is het nog wel eens lastig om goed overzicht te houden in jouw contracten en de looptijd daarvan . Hierdoor kan het voorkomen dat ongunstige contracten stilzwijgend worden verlengd of goede deals juist aflopen.

Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van contract management software. Op deze manier krijg je tijdig een melding om contracten op te zeggen, contracten te verlengen of te onderhandelen over betere voorwaarden in een nieuw contract. Dit kan leiden tot forse besparingen, zodat jouw uiteindelijke winst hoger uitvalt.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Ligo