Merkel mogelijk afgeluisterd door de NSA

Duitsland zegt aanwijzingen te hebben gekregen dat de mobiele telefoon van Angela Merkel wordt afgeluisterd door de Amerikanen. Weekblad Der Spiegel, dat het nieuws als eerste naar buiten bracht, stelt dat het om het privé toestel gaat van de bondskanselier. Mogelijk was ze al jaren het doelwit van afluisterpraktijken, zo schrijft De Tijd. Volgens de Duitse geheime dienst zijn de aanwijzingen dusdanig serieus dat Merkel de Amerikaanse president Obama ermee mag confronteren. Ook staat er op de website van de Duitse overheid een persbericht over de vermeende afluisterpraktijken door de Amerikaanse inlichtingendienst, de NSA.

Vertrouwensbreuk

Een woordvoerder van Merkel spreekt van een zwaarwegende vertrouwensbreuk die volstrekt onaanvaardbaar is. “Dit soort praktijken moet onmiddellijk aan banden worden gelegd”. Deze mededeling is ook aan de Amerikaanse president Obama gecommuniceerd. Een Amerikaanse woordvoerster verklaarde tegenover Der Spiegel dat de communicatie van Merkel niet afgeluisterd wordt en dat dat in de toekomst ook niet zal gebeuren. De woordvoerster wilde niet zeggen of er in het verleden afgeluisterd is.

Merkel zou tegen Obama gezegd hebben dat Duitsland in de toekomst een ‘duidelijke verdragsrechtelijke basis’ wil voor de activiteiten van de geheime diensten en hun onderlinge samenwerking.

NSA

Vorige maand stelde de Braziliaanse presidente Dilma Rousseff haar ontmoeting met de Amerikaanse president Barack Obama uit vanwege vermeende afluisterpraktijken door de NSA in haar eigen land. De Amerikaanse regering gaf naar haar mening geen duidelijk antwoord op de vraag er ook in haar land afgeluisterd wordt door de Amerikaanse inlichtingendienst.

Merkel mogelijk afgeluisterd door de NSA

Merkel mogelijk afgeluisterd door de NSA (Afbeelding via Taz.de)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders