wat kost spouwmuurisolatie

Mogelijkheden huis verduurzamen

Verduurzamen kost vaak geld, maar kan ook geld opleveren. Er zijn echter zoveel mogelijkheden om je huis te verduurzamen. Daarbij is lang niet altijd helder wat het nu echt oplevert of kost. Wil jij je huis verduurzamen? Check dan hier de opties.

verduurzamen

Isolatie

Isolatie is belangrijk. Wel is het ook goed dat je een huis niet te veel isoleert, omdat je daarmee anders weer voor een niet goede luchtkwaliteit zorgt. In het verleden zijn er zelfs duurzame huizen geweest waar de bewoners klachten kregen, onder andere hoofdpijn, doordat het huis te extreem was geïsoleerd. Alleen de meeste huizen, die kunnen nog wel wat extra isolatie gebruiken. Denk hierbij aan:

  • Dubbel glas
  • Spouwmuurisolatie
  • Tochtstrips
  • Dakisolatie

Tip, lees hier: wat kost spouwmuurisolatie?

Energie

Warmte terugwin installaties, overstap naar elektriciteit, het gebruik van zonnepanelen, etc. Het is zeker in deze tijd erg afwachten wat de prijzen gaan doen. Bovendien is er nog steeds geen oplossing voor het gebrek aan zware metalen dat nodig is voor accu’s en de overbelasting van het elektriciteitsnet. Wat dat betreft is zelfvoorzienend leven prijstechnisch gezien op dit moment het meest aantrekkelijk.

Een wonderlijke oplossing is in sommige gevallen de airco. Tegenwoordig zijn veel airco’s voor het verwarmen in het gebruik goedkoper dan de normale centrale verwarming.

Een andere manier van omgaan met energie is consuminderen. Bedenk eens vaker of iets echt nodig is. Je kunt ook nalopen waar energie ‘weglekt’. Met name oude elektrische apparaten zijn ware energieslurpers. Het is ook een optie om te kiezen voor analoge oplossingen. Daarmee wordt bijvoorbeeld de weegschaal bedoelt. Tegenwoordig zijn er allemaal design weegschalen, die nodeloos veel batterijen nodig hebben.

verduurzamen

Multifunctioneel gebruik

Een huis verduurzamen gaat over meer dan alleen isolatie en energie. Bij het verduurzamen van een huis gaat het ook over een optimaal gebruik van de ruimte. Heb je bijvoorbeeld een extra kamer of ben je vaak niet thuis? Dan is er misschien wel ruimte voor kamerverhuur.

Nog een optie is om thuis bijvoorbeeld wat kruiden te kweken. Basilicum doet het bijvoorbeeld goed op de vensterbank in de volle zon. Door plantjes thuis te kweken, werk je mee aan een groenere wereld en bespaar je tegelijkertijd een beetje op de boodschappen. Bovendien heb je zo ook vers eten.

Als je een tuin hebt, zijn er ook veel mogelijkheden om te verduurzamen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een compostbak en het gebruik van regenwater. Hier kun je natuurlijk ook een moestuin aanleggen. Verder is het duurzaam om de grond niet zoveel te betegelen. Dit geeft namelijk steeds meer problemen met grondwater dat niet weg kan.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo