Nog meer besparen door orderverwerking uit te besteden

Overzicht behouden is voor iedere ondernemer van essentieel belang. Niet alleen in de financiële huishouding, maar ook zeker in de dagelijkse werkzaamheden. Door continu op de hoogte te blijven van de bedrijfsprocessen weet je eerder waar potentiële kansen zich voor kunnen doen. Ook mogelijke valkuilen zijn beter te traceren. Tegenwoordig zijn de eisen van de consument erg hoog en dan met name in de detailhandel. Optimaliseren is het kernwoord, maar hoe kun je als organisatie de volgende stap zetten? Veel webshops kunnen nog veel verbeteren op het gebied van voorraadbeheer, verzending en verwerking van bestellingen. Kies ervoor om jouw orderverwerking uit te besteden en creëer meer overzicht én tijd voor andere belangrijke bedrijfsprocessen.

Waarom kiezen voor fulfilment uitbesteden

Groeit jouw webshop hard, maar merk je dat het lastiger wordt om alle bestellingen correct af te handelen? Dan heeft dit mogelijk invloed op de toekomst. Je raakt dan vroeg of laat het overzicht kwijt en de foutmarge loopt verder op. Bestellingen worden onjuist of onvolledig geleverd en de consument wordt ontevreden. Tegenwoordig verwacht men dat bestellingen binnen 24 uur na bestelling worden geleverd. Wanneer jouw magazijn goed is georganiseerd, is dit haalbaar. Is dit niet het geval? Dan loop je flink wat omzet mis. Door jouw logistieke processen uit te besteden, worden problemen met de voorraad, verpakking en verzending eerder voorkomen. Ervaar je moeilijkheden rondom de orderverwerking? Overweeg dan om dit uit te besteden.

Fulfilment: wat is dat?

Fulfilment omschrijft het volledige logistieke proces rondom het afhandelen van orders. Vanaf het moment dat de goederen worden ontvangen in het magazijn tot aan het moment dat de bestelling naar de consument wordt verzonden. Een geschikte fulfilment partner verzorgt de complete logistieke afwerking van webshopbestellingen.

Zo gaat het in de praktijk

Vrijwel iedere basis van een succesvolle fulfilment partij begint bij IT. Meerdere IT-specialisten leggen een koppeling aan tussen jouw ordersysteem, de webshop en het magazijn van de fulfilment organisatie. Monta doet dit ook. Als je ervoor kiest om de orderverwerking uit te besteden, wil je natuurlijk wel op de hoogte blijven van de status van de bestellingen. Door moderne software en de MontaPortal heb jij altijd real-time overzicht. Zodra de integratie tussen jouw webshop en het magazijn is voltooid, heb je direct toegang tot alle belangrijke gegevens. Een fulfilment partij draagt ook zorg voor de volgende logistieke processen: efficiënte goederenontvangst, slimme opslag, de verzending, het inpakken en ook de retourlogistiek.

Waar ligt jouw plafond?

Ga in zee met een ervaren fulfilment partner en verleg als bedrijf zijnde ook de focus op andere belangrijke bedrijfsprocessen. Aan de hand van jouw wensen, ervaring en kennis wordt de orderverwerking tot in de puntjes geoptimaliseerd.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *