Bron: ANP

Deutsche Bank heeft de financieel adviseur van een lid van de Saoedische koninklijke familie smeergeld betaald in de hoop de rijke klant vast te houden en meer zaken met hem te doen.

Medewerkers van de bank hebben de adviseur 1,1 miljoen dollar (circa 1 miljoen euro) betaald. De bank heeft de Duitse autoriteiten de namen van de twee medewerkers gedeeld die in verband worden gebracht met de zaak, op verdenking van omkoping en fraude.

Het onderzoek naar de zaak loopt nog. Deutsche Bank is de fraude, die plaats zou hebben gevonden in 2011 en 2012, op het spoor gekomen na intern onderzoek. Na het onderzoek verlieten zes medewerkers de bank. Sommigen van hen bekleden nu topfuncties bij Barclays, UniCredit en Union Bancaire Privée.

De Duitse bank heeft de bonussen van twaalf medewerkers opgeschort en heeft geprobeerd om de twee medewerkers die worden onderzocht door justitie te ontslaan. Die hebben dat aangevochten bij de rechter. Een van hen heeft de zaak gewonnen en de ander heeft geschikt.

De bankmedewerkers hebben de financieel adviseur ook gepaaid door zijn nicht een stage aan te bieden en haar uit te nodigen voor een exclusief congres in een Zwitsers skiresort.