Optie Academy levert bijdragen aan MarketUpdate

Met gepaste trots kondigen wij aan dat Optie Academy (Harry Klip en Jan Robert Schutte) bijdragen gaat leveren aan MarketUpdate. Vanuit en professionele ervaring als market makers/derivatenhandelaren zullen Harry en Jan Robert hun haarscherpe analyses kenbaar maken en waar mogelijk strategieën aanreiken ten aanzien van grondstoffen zoals goud en zilver.

Over Optie Academy
Financiële markten zijn een zeer breed vakgebied. Binnen dit vakgebied heeft Optie Academy zich gespecialiseerd in derivaten, zoals futures en opties. Harry en Jan Robert kennen elkaar van Euronext waar zij actief waren als optiehandelaren op de Amsterdamse Optiebeurs (vroeger: EOE).

Jan Robert Schutte
Sinds 1996 is Jan Robert Schutte actief op de aandelen- en derivatenmarkten. Hij is begonnen als broker en vervolgens als marketmaker werkzaam geweest op de amsterdamse Optiebeurs. Van 2000 tot 2004 was hij bij Binck verantwoordelijk voor de technische analyse, het ‘aandeel van de dag’, optiestrategieën en de dagelijkse visie. Daarna heeft hij zich gespecialiseerd als trader in spread trading van derivaten.

Daarnaast heeft Jan Robert de Engelstalige website www.energy-commodities.com opgezet alwaar hij samen met Harry analyses maakt en (optie)strategieën uiteenzet. De analyses hebben betrekking op de grondstoffenmarkt, zoals de goudmarkt, de zilvermarkt, de olie- en gasmarkt en de ‘soft commodities’.

Harry Klip
Sinds 1991 heeft Harry als handelaar op Euronext gewerkt. Hij heeft een eigen marketmakersbedrijf gehad op Euronext, heeft optiehandelaren opgeleid voor o.a. de voorloper van All Options en Hak Options en was beursanalist op TV bij RTLZ. Ook heeft hij managementervaring opgedaan bij Sigma Derivatives en als CFO bij Today’s Beheer en Brokers. In 2012 heeft Harry Klip het beursspel ‘petje op, petje af’ van ruim 400 deelnemers gewonnen bij de RTLZ Theatertour.

In 2011 hebben ze OptieAcademy opgericht en verzorgen trainingen, coaching en masterclasses op derivatengebied. Tevens hebben ze 3 ebooks geschreven en verzorgen ze de service Optie Aanbevelingen. Mindset en money management staan hoog in het vaandel bij Optie Academy.

MU: Waarom zijn juist opties interessant volgens jullie? En voor welke beleggers?

Opties zijn een heel mooi en flexibel product. We vinden dat opties in iedere beleggingsportefeuille thuis horen: ter afdekking van het neerwaarts risico of om extra rendement te genereren. Opties hebben een tijds- en verwachtingswaarde element, in tegenstelling tot bijvoorbeeld goud, zilver en aandelen. Ook kun je met opties allerlei combinaties maken en zijn er opties verhandelbaar op veel onderliggende waarden, zoals goud en zilver, aandelen, indices, rente en commodities.

MU: Veel bezoekers van MarketUpdate hebben een positie in fysiek edelmetaal. Op welke manier zouden opties van toegevoegde waard kunnen zijn voor goud en zilver beleggers?
Ook posities in edelmetalen kun je gebruiken in combinatie met opties, bijvoorbeeld door puts te kopen als een soort ‘brandverzekering op fysiek goud of zilver. Je kunt dus het neerwaarts risico afdekken. Daarnaast zijn er mogelijkheden om extra rendement te maken met de fysieke positie als dekking. Ideaal voor beleggers die een lange termijn positie hebben in fysiek goud en zilver om extra rendement te genereren in zijwaartse tot (licht) dalende markten.  

MU: Wat kunnen we zoal in jullie columns verwachten.

Optie Academy publiceert analyses over onder andere: aandelen, opties, commodities (olie, goud, zilver) en futures. Daarnaast informeren we over actuele onderwerpen, kansen in de markt, strategesche visie op de markt en technische analyse.

Optie Academy
http://optieacademy.nl/
Voor een ‘optiemaal’ resultaat

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *