Roze diamant, een nieuwe kans voor investeerders?

De roze diamant is de meest zeldzame diamant ter wereld en bijgevolg ook de duurste. Volgens experts zal hun waarde de komende jaren blijven stijgen waardoor investeerders een kans zien op een heel winstgevende belegging.

De meest exclusieve veiling: Roze diamanten

Het op één na grootste mijnbedrijf ter wereld, Rio Tinto, heeft haar nieuwste collectie roze diamanten voorgesteld en geveild. De ‘Argyle Pink Diamonds Tender’-collectie bestaat uit 55 diamanten, waarvan 51 roze diamanten en vier ‘Fancy Red’ diamanten. Ook dit was een bijzonderheid aangezien er in de laatste 30 jaar slechts 13 van deze exclusieve stenen werden verkocht op de jaarlijkse veilingen.

argyle_pink_jubilee_rio_tintoEr zijn steeds minder mijnen operationeel en er worden steeds minder mijnen ontdekt. Er zouden wereldwijd nog slechts 30 operationele mijnen overblijven en de kans op het vinden van nieuwe exploiteerbare mijnen schat diamantgigant De Beers slechts op één procent. Hierdoor worden niet alleen de roze en rode diamant steeds zeldzamer.

Roze diamant uit Australië

De roze diamanten uit de ‘Argyle Pink Diamonds Tender’ zijn afkomstig uit de gelijknamige mijn in Australië. Dit is zowat de enige gekende plaats op aarde die roze en rode mijnen ontgint. De vraag hiernaar blijft al jaren stijgen waardoor er sensationele verkoopprijzen gevraagd worden. De prijzen liggen vele malen hoger dan de verkoopprijzen voor witte diamant.

Azië, een groeimarkt

Door de enorme vraag uit Azië zijn de prijzen de laatste jaren enorm gestegen. Volgens de cijfers bedroeg het aandeel uit de Aziatische markt in 2000 slechts 8% van de vraag. In 2012 waren alleen al China en Hong Kong samen goed voor 13% van de wereldwijde vraag. Er wordt verwacht dat dit aandeel zal stijgen tot 18% in 2017.

Baunat Diamonds: Mocht je meer willen weten over roze of witte diamanten en je wil hierin investeren, laat je dan begeleiden door de experts van BAUNAT (www.baunatdiamonds.com/nl) . Ze geven u graag advies op maat van uw waardevolle investering.

 

argyle-pink-diamond

Roze diamant

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders