Trump: “Rapport CIA over Russische hackers belachelijk”

Volgens Donald Trump zijn de conclusies uit een recent CIA rapport over Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen belachelijk. Het verhaal dat Trump mede dankzij Rusland de verkiezingen heeft gewonnen is volgens hem een zoveelste poging om afbreuk te doen aan zijn verkiezingscampagne en zijn overtuigende overwinning op Hillary Clinton. Hij gaf een korte toelichting bij Fox News.

“Ik denk dat het belachelijk is. Het is weer een ander excuus en ik geloof het niet. Ik weet niet waarom ze dit zeggen. We hebben een overtuigende overwinning geboekt. Als je naar het verhaal kijkt en naar wat ze zeggen, dan is er veel verwarring. Niemand weet hoe het echt zit. En het bijzondere van hacken is dat – als je iemand niet op heterdaad kunt betrappen – je dan ook niet kunt weten wie het gedaan heeft. Ze weten niet of het Rusland is, of China, of iemand die ergens op een bed zit. Ze hebben geen idee!”

Russische hackers

Het is bijna lachwekkend om te zien in welke hoeken de Amerikaanse media zich wringen om de overwinning van Trump in diskrediet te brengen en de schuld bij Rusland in de schoenen te schuiven. Kwam de Washington Post onlangs nog met een schimmige lijst van ‘valse nieuwssites’, nu probeert dezelfde krant met een ‘geheim onderzoek’ van de CIA aan te tonen dat Rusland de verkiezingscampagne manipuleren. Helaas kunnen we het betreffende rapport van de Amerikaanse inlichtingendienst nergens vinden.

Trump heeft een goede reden om de conclusies van de inlichtingendienst te wantrouwen. “Dit zijn dezelfde mensen die zeiden dat Saddam Hussein massavernietigingswapens had”, aldus de toekomstige president van de Verenigde Staten.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *