De hoofdbestuurders van de ouderenbond ANBO hebben alle rekeningen van de lokale afdelingen geblokkeerd. De lokale bestuurders hebben hun werk de afgelopen jaren niet goed gedaan waardoor er geld is verdwenen.

In totaal zou er twee ton vermist zijn. Dit melde directeur Liane den Haan vrijdag in een interview met de AD. De ouderenbond heeft in totaal 387 lokale afdelingen. Volgens de directeur liep het de spuigaten uit. Er werden onbekende verenigingen of stichtingen gevonden en na onderzoek werd het duidelijk dat een penningmeester 30.000 euro had verduisterd. Deze 30.000 euro is nooit meer teruggevonden.

Den  Haan zegt al langer op de hoogte te zijn geweest van de chaos maar dat eerst een operatie op touw gezet moest worden om deze stap te kunnen zetten.

Aangifte 

Een woordvoerder van de bond bevestigt het verhaal. Er is meerderde malen aangifte gedaan, maar tegen hoeveel mensen kon ze niet zeggen. In sommige gevallen is het geld teruggehaald, maar anderen weigeren terug te betalen omdat ze vinden dat het hun geld is.

De bond benadrukt dat de activiteiten voor de leden gewoon doorgaan. De financiële zaken worden vanaf nu centraal geregeld en niet langer door bestuurders op lokaal niveau.