Tweet van de dag (19 augustus 2013)

Vandaag besteden we aandacht aan een tweet van Michael Grunwald (@MikeGrunwald), correspondent van Time Magazine. Hij stuurde afgelopen zaterdag de volgende tweet naar zijn volgers:

drone-strike-assange

“I can’t wait to write a defense of the drone strike that takes out Julian Assange”

Dit statement viel bij een aantal van zijn volgers in het verkeerde keelgat. Barry Ritholtz plaatst deze tweet in een breder perspectief. Hij schrijft op zijn blog dat deze uitlating symbool staat voor de hele politieke klasse in de VS. Onder presidenten Bush en Obama werd slecht beleid niet aangepakt, maar verdoezeld middels manipulatie van de cijfers

Macht van de regering neemt toe

Journalisten die de Amerikaanse regering nauwelijks bekritiseren worden vaker beschermd en beloond, zo schrijft Ritholtz op zijn blog. Ook is bij velen niet bekend dat de Amerikaanse regering in januari een wetswijziging heeft aangenomen, waardoor de regering meer ruimte krijgt voor propaganda en radio en televisie. Op het internet kijkt de Amerikaanse overheid ook al mee, onder meer via de NSA en het Electronic Privacy Information Center (EPIC). Onder het mom van terrorismebestrijding grasduint de Amerikaanse overheid met supercomputers door social media heen, in een zoektocht naar verspreiders van negatieve informatie over de Amerikaanse regering (zie ook hier en hier).

Obama jaagt op klokkenluiders

Het wordt nog merkwaardiger als je bedenkt dat de Amerikaanse regering onder Obama meer klokkenluiders heeft aangepakt en berecht dan alle voorgaande presidenten bij elkaar. Dat de Amerikaanse regering hard optreed tegen klokkenluiders is al opmerkelijk, maar dat journalisten ook partij kiezen is helemaal merkwaardig. Ritholtz benadrukt in zijn betoog dat hij zijn kritiek niet specifiek richt op Grunwald, maar op regeringen die kritische geluiden proberen te onderdrukken. Een fenomeen dat wereldwijd voorkomt.

Grunwald heeft de betreffende tweet verwijderd. Volgens Glenn Greenwald (columnist van de Guardian) deed hij dat omdat zijn tweet koren op de molen was voor de aanhangers van Julian Assange.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders