Internet juwelier NLWatch is inmiddels geen onbekende meer online. De website is uitgegroeid tot een waar mekka voor horloge liefhebbers. Naast de veelal vintage Rolexen en Omega’s verkoopt NLWatch ook watchwinders en horloge accessoires. Tussen de aangeboden uurwerken bevinden zich ook meerdere gouden modellen.

Net als goud is ook een mooi horloge een tastbaar en relatief waardevast bezit, met als voordeel dat je een horloge ook iedere dag kunt dragen. Een zeer goede combinatie.

Witgoud horloge

Op het moment biedt NLWatch een zeer bijzonder witgoud horloge aan. De Omega is een echte rariteit en er zijn na verluid maar een paar exemplaren van gemaakt. Deze Omega Constellation BC8359 is geheel vervaardigd van witgoud. De kast is origineel gezet met diamanten.

Dat dit een bijzonder horloge is dat kan niet ontkent worden. Maar het zou zomaar een ‘grail’ watch kunnen zijn. Omega horloges hebben een zeer grote provenance. Iets wat echt heel bijzonder en zeldzaam kan zijn. Het horloge is helemaal gereinigd en heeft onderhoud gehad bij Omega. Overigens een handelsmerk van deze juwelier die standaard een jaar garantie geeft op de aangeboden horloges. En dat doen er niet veel na.

White-gold-Omega-Constellation

Omega Constellation BC8359 Witgoud

Is dit een win-win situatie? Dat zou zomaar eens kunnen. Goud is altijd al een solide investering geweest, want op lange termijn heeft het edelmetaal altijd veel koopkracht weten te behouden. Maar de Zwitserse vintage horloges zijn ook aan een enorme opmars bezig. Net als met de luchtgekoelde Porsche 911 klassiekers groeien de prijzen van deze vintage horloges de hemel in. Een luchtbel? Het lijkt ons niet. Want er zijn aantoonbaar maar een beperkt aantal van gemaakt. En schaarste doet de vraag toenemen.

Klik hier meer informatie over dit horloge van NLWatch.