Urenregistratie: vier voordelen voor jouw bedrijf

Urenregistratie is in de meeste gevallen erg belangrijk voor bedrijven. Toch zijn er veel bedrijven die hier nog niet genoeg aandacht aan besteden. Zo kan het zijn dat medewerkers de urenregistratie uitstellen naar het laatste moment, waardoor deze regelmatig niet helemaal klopt. Daarnaast wordt het soms ook vergeten. Toch is het erg belangrijk dat de urenregistratie efficiënt wordt bijgehouden. Het heeft namelijk veel voordelen voor je bedrijf. Wij vertellen kort iets over vier van deze voordelen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

  1. Inzicht in het rendement van projecten

Je kunt uren registreren per afdeling, medewerker en klant. Door middel van deze informatie krijg je inzicht in hoeveel uur er aan een bepaald project is gewerkt. Je krijgt inzicht in de kosten die zijn gemaakt en kunt de winst, of het verlies, bepalen. Je komt er dus achter welke project wel of niet winstgevend zijn. Door middel van deze informatie kun je veranderingen doorvoeren om ervoor te zorgen dat projecten in de toekomst (meer) winst opleveren.

  1. Transparante communicatie met de klant

Het kan wel eens voorkomen dat klanten vragen hebben over gefactureerde uren. Door middel van urenregistratie kun je duidelijk aangeven aan de klant hoeveel tijd je hebt besteed aan een bepaalde taak. Je beschikt over een duidelijk overzicht en kunt dit eenvoudig toelichten.

  1. Basis voor een toekomstige planning

Door inzicht te krijgen in gewerkte uren kun je toekomstige planningen optimaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld achterhalen hoeveel tijd je eerder hebt gestoken in een bepaald project. Aan de hand van deze informatie kun je een betere inschatting maken van hoeveel uur je nodig hebt voor een toekomstig project. Door deze concrete basis kun je eenvoudiger een offerte opstellen voor nieuwe klanten.

  1. Je krijgt inzicht in de productiviteit van medewerkers

Door te kijken naar het aantal gewerkte uren per taak van een medewerker, krijg je inzicht in de productiviteit. Naast dat je dit per taak kunt achterhalen, kun je bijvoorbeeld ook verschillende periodes of medewerkers met elkaar vergelijken. Op deze manier kom je erachter op welk vlak medewerkers eventueel kunnen groeien of waar je veranderingen kunt doorvoeren.

Eenvoudig jouw uren registreren

Wil je beter inzicht krijgen in de gewerkte uren voor jouw bedrijf? Dat kan eenvoudig door gebruik te maken van een tool voor urenregistratie. Bij TimeChimp ben je bijvoorbeeld aan het juiste adres voor het eenvoudig en snel registreren van uren. Door minimale inspanning krijg je maximaal overzicht.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo