Vandaag meer dan 50 onthoofdingen in Saoedi-Arabië

Vandaag staan er in Saoedi-Arabië meer dan vijftig onthoofdingen op het programma, zo meldt Russia Today. Het zijn mensen die veroordeeld zijn voor ’terrorisme’ en die door de regering als ‘criminelen en ‘Al-Qaida terroristen’ omschreven worden. Opvallend is dat heel veel veroordeelden afkomstig zijn uit het plaatsje Awamiyya, dat al sinds 2011 bekend staat als het epicentrum van demonstraties tegen de regering van Saoedi-Arabië. De bevolking is daar overwegend Sjiitisch.

De Saoedische krant Okaz schrijft dat de ter dood veroordeelden pogingen hebben gedaan de regering omver te werpen. Ook zouden sommigen plannen hebben om aanvallen uit te voeren met explosieven en luchtdoelraketten. Volgens de krant hebben de meer dan 50 mensen die vandaag onthoofd worden in totaal meer dan 100 burgers en 71 beveiligers gedood. Ook zou één van de terroristen geprobeerd hebben radioactief materiaal het land binnen te smokkelen via Jemen.

“De macabere stijging van het aantal executies dit jaar zorgt er, ook gezien de geheimzinnige en arbitraire rechtsprocedure voor dat we deze waarschuwing zeer serieus moeten nemen”, zo verklaarde James Lynch van de afdeling van Amnesty International in het Midden-Oosten.

Dit jaar zijn er al 150 mensen ter dood veroordeeld in Saoedi-Arabië, een stijging van 26% ten opzichte van vorig jaar. Het aantal executies kan dit jaar nog hoger uitvallen dan in 1995, toen een recordaantal van 192 mensen in het land de doodstraf kregen.

De Verenigde Naties hebben Saoedi-Arabië eerder dit jaar nog voorzitter gemaakt van een forum in de Mensenrechtenraad, wat wereldwijd tot een storm van kritiek leidde.

onthoofding-sa

Vandaag staan er meer dan 50 onthoofdingen op het programma in Saoedi-Arabië 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Vandaag meer dan 50 onthoofdingen in Saoedi-Arabië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders