Vermogensbeheer voor de kleine belegger

Beleggen doet u natuurlijk om rendement te behalen. Daarvoor zijn twee zaken belangrijk. Dat is allereerst een lange termijn. Want op de langere termijn levert beleggen meer op dan sparen. Maar een andere factor die van belang is, zijn de kosten. Beleggen gaat met kosten gepaard. Dat is logisch. Maar deze kosten drukken wel op het rendement. En dat telt extra hard door als u belegt met kleine bedragen. Vermogensbeheer was vroeger voor mensen met veel vermogen. Maar door de opkomst van online vermogensbeheer en periodiek beleggen kan het heel goed met kleine bedragen. 

Voor kleine beleggers is online vermogensbeheer een logische vorm van beleggen. De gehele dienstverlening verloopt online en de portefeuilles zijn hetzelfde voor iedereen met hetzelfde risicoprofiel. Er zijn meerdere partijen die online vermogensbeheer voor kleine beleggers aanbieden. 

Via periodiek beleggen belegt u automatisch met een vast bedrag op vaste momenten. Het is een ideale vorm voor beleggers die met kleine bedragen willen beleggen. Periodiek beleggen met een klein bedrag is zelfs een goed alternatief voor sparen. Want het risico dat u op een duur moment instapt wordt veel kleiner. U spreidt immers uw instapmoment. Zo kunnen kleine bedragen ook groeien tot een groot bedrag dankzij het rendement-op-rendement effect. Als u maar voldoende tijd hebt en kunt beleggen tegen lage kosten. Kleine kostenposten kunnen immers grote impact op het rendement hebben.

Let op de kosten! Vergelijk vermogensbeheerders om de beste partij te vinden

Beleggen brengt altijd kosten met zich mee. Finner raadt een kleine belegger aan om extra op de beleggingskosten te letten. Dat kan door vermogensbeheerders te vergelijken op onder meer de kosten. Maar dan moet u wel alle kosten inzichtelijk krijgen, de directe en indirecte kosten. Een vergelijkingsplatform als Finner maakt alle kosten die komen kijken bij vermogensbeheer inzichtelijk, waardoor het mogelijk is om partijen eenvoudig en objectief te kunnen vergelijken. Probeer het zelf en vind de ideale partij om met een klein bedrag te beleggen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo