Documentaire: Death by China

Donald Trump won in november de verkiezingen met zijn belofte om werkgelegenheid terug te halen naar de Verenigde Staten. Volgens de nieuwe president hebben landen als China, Mexico en Duitsland te lang geprofiteerd van een goedkope munt, waardoor veel werkgelegenheid in eigen land verloren is gegaan.

Peter Navarro laat in de documentaire Death by China (2012) de ongewenste gevolgen zien van de scheve handelsrelatie tussen China en de Verenigde Staten. China houdt haar munt kunstmatig goedkoop en subsidieert haar export, met als gevolg dat er in de Verenigde Staten sinds 2001 meer dan 50.000 fabrieken gesloten werden en dat meer dan 25 miljoen Amerikanen geen baan meer kunnen vinden. De Chinezen verzamelden een enorme berg dollarreserves waar ze geen goede bestemming voor heeft.

Welke gevolgen heeft de scheve handelsrelatie met China voor de Amerikaanse economie? En wat moet er gebeuren om deze onbalans te herstellen? Dat zijn vragen die deze documentaire van bijna anderhalf uur probeert te beantwoorden.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders