Jim Sinclair: “Het kan elke dag mis gaan”

Jim Sinclair verwacht dat de Amerikaanse dollar richting hyperinflatie gaat, omdat het vertrouwen in de munt op een gegeven moment zal wegvallen. Wanneer dat gebeurt is met geen mogelijkheid te zeggen, maar Sinclair is ervan overtuigd dat dat vrij plotseling kan gebeuren. In een lang interview met Greg Hunter van USA Watchdog zegt Sinclair dat het elke dag mis kan gaan in de VS. Het herstel is zeer zwak en dat zal op termijn het vertrouwen aantasten.

Hij benadrukt dat goud een goede verzekering is tegen een valutacrisis. Hij verwacht dat de daling van de goudprijs op een dag zal stoppen, omdat de bezitters van goud dan niet meer bereid zullen zijn tegen de lage papieren goudprijs te verkopen. Men zal weglopen van de papieren afgeleiden van goud en op zoek gaan naar fysiek goud, dat in veel kleinere volumes voorradig is. Dat kan volgens Jim Sinclair een aanbod gedreven stijging teweeg brengen. “Vrij goud zal een prijs hebben van $50.000 per troy ounce”, aldus Sinclair.

Jim Sinclair: “Geen confiscatie, maar wel een rendementsheffing op goud”

Met vrij goud doelt hij op een situatie waarin beleggers alle papieren afgeleiden van goud dumpen en terugvallen op het veel kleinere aanbod van fysiek edelmetaal. Ondanks die extreem hoge goudprijs verwacht Sinclair geen confiscatie van het gele metaal. In plaats daarvan zal er een forse rendementsheffing geheven worden over het koersrendement op goud.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders