Mike Maloney: “De rest van de wereld keert de dollar de rug toe”

Volgens Mike Maloney verliest de Amerikaanse dollar binnen enkele jaren haar status als wereldreservemunt. Het buitenland is niet langer bereid om de schulden van Amerika te dragen en treft daarom steeds meer voorbereidingen op een tijdperk na de dollar. Zo sluiten steeds meer opkomende economieën handelsovereenkomsten die het gebruik van Amerikaanse dollars overbodig maken. Daarnaast worden dollarreserves in toenemende mate omgezet in zogeheten ‘hard assets’. Maloney verwijst naar de belangrijke deal die Rusland en China onlangs sloten tijdens de G20, waar we op Marketupdate ook een artikel over schreven.

De Amerikaanse inval van Irak in 2004 is volgens Maloney ook terug te leiden op de dollar, omdat Saddam Hussein destijds plannen had om olie af te rekenen in euro’s in plaats van dollars. In Libië greep Amerika ook in, toen duidelijk werd dat Khaddafi olie wilde afrekenen in goud in plaats van dollars.

Vermogensoverdracht

In dit interview van iets meer dan een half uur legt Mike Maloney uit dat de waarde van veel papieren bezittingen zullen verdampen, omdat de val van de dollar ook valutacrises in andere landen kunnen ontketenen. Een dergelijke valutacrisis zal vergelijkbaar zijn met de devaluatie van een munt. Dat gebeurt van de één op de andere dag en zorgt voor een ongekende overdracht van vermogen van papieren bezittingen naar ‘hard assets’. Maar omdat de dollar de wereldreservemunt is zal een dollarcrisis veel ingrijpender zijn dan de devaluatie van een andere valuta, zoals de Argentijnse peso.

Al met al een zeer interessant interview van SGTreport

Interview van SGTbull07 met Mike Maloney

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Mike Maloney: “De rest van de wereld keert de dollar de rug toe”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders