Donald Trump zal als nieuwe president van de Verenigde Staten meteen getest worden, zo verwacht Republikein en oud-presidentskandidaat Ron Paul. Hij verwelkomt de ambitieuze en vernieuwende plannen van Trump, maar is nog steeds sceptisch of er echt wel verandering zal komen.

In een interview met Peter Lavelle van Russia Today zegt Ron Paul dat we eerst nog even moeten afwachten welk team Trump om zich heen zal verzamelen. Kiest hij voor mensen die echt een nieuwe koers willen varen of selecteert hij toch mensen van het establishment?

Ook ziet Ron Paul nog een hoop obstakels in de uitvoering van het buitenlandse beleid van Trump. Hij zal veel weerstand ondervinden van de machtige gevestigde orde. Niet alleen binnen de regering, maar ook in de media. Ook kan Trump gedwongen worden snel te handelen, bijvoorbeeld als het geweld in Oekraïne of in Syrië weer oplaait. Zal hij dan nog steeds vasthouden aan zijn uitgangspunt van non-interventie?

In het interview praten Ron Paul en Peter Lavelle ook de invloed van Wikileaks en het toenemende wantrouwen in de VS ten aanzien van de media en de overheid.

Lees ook: