Video: Andreas Antonopoulos over het Bitcoin systeem

De populariteit van Bitcoin stijgt met de dag, net als de prijs van deze virtuele munt. Of Bitcoins ooit uit zullen groeien als een breed gedragen alternatief voor officiële fiat valuta, dat zal de tijd moeten uitwijzen. De prijsstijging van Bitcoins laat in ieder geval zien dat er een brede groep mensen is die zich los wil maken van het geldsysteem van overheden en centrale banken.

Of Bitcoin het antwoord is op veel hedendaagse problemen met ons geldsysteem, dat durven we te betwijfelen. Tegelijkertijd kunnen we ook niet ontkennen dat het concept ‘geld’ aan evolutie onderhevig is. We betalen vandaag de dag immers niet meer met schelpen, stenen of tally sticks en ook niet meer met goud of zilver. In plaats daarvan hebben we fiat geld, dat beheerd wordt door overheden en centrale banken en dat als schuld gecreëerd kan worden door private banken.

Ook dit systeem blijkt tekortkomingen te hebben, maar zijn die met een decentraal systeem als Bitcoin op te lossen? En welke rol gaan de alternatieve virtuele munten, de zogeheten ‘alt-coins’ spelen?

Andreas Antonopoulos over Bitcoin

Onze trouwe lezer Floesh stuurde ons een video door van Andreas Antonopoulos, een expert op het gebied van virtuele valuta in het algemeen en van Bitcoin in het bijzonder. In deze video legt Antonopoulos uit hoe het Bitcoin systeem werkt en wat we in de toekomst mogen verwachten van virtuele valuta. De video duurt een uur en twaalf minuten en is zeker de moeite van het kijken waard. Dank Floesh!

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

4 gedachten over “Video: Andreas Antonopoulos over het Bitcoin systeem

 • 19 november 2013 om 21:13
  Permalink

  Graag gedaan, Andreas is mijn inziens behoorlijk realistisch en down to earth over Bitcoin. Waarbij hij zegt dat Bitcoin één groot experiment is. Het is puur wiskundige technologie en dat op zichzelf is al mooi. Of Bitcoin nou overleeft of niet is van ondergeschikt belang. Napster was ook de eerste browser en heeft ons leven in grote mate veranderd, net zoals email. De geest van virtuele valuta is uit echter uit de fles en here to stay, daar ben ik van overtuigd.

  Beantwoorden
  • 20 november 2013 om 09:25
   Permalink

   Inderdaad een goed onderbouwd en genuanceerd verhaal. Vond het leuk om naar te kijken, al geloof ik niet in een grote en belangrijke rol voor Bitcoin. Ik denk dat de autoriteiten liever bij wet hun fiat geld opleggen aan de bevolking.

   Beantwoorden
   • 23 november 2013 om 00:57
    Permalink

    Dat zou goed kunnen, Bitcoin is super nieuw en we mogen dit zeker niet uitsluiten. Eigenlijk moet je daar rekening mee houden mocht je in Bitcoin willen investeren. Wees bereid te verliezen wat je inlegt, de upside is daarom ook zo hoog anders zou de risk/reward verhouding niet meer kloppen.

    Ik ben er wel van overtuigd dat crypto-currency hier is voor de lange termijn. Vergelijkbaar met wat e-mail is het begin was. Het is en blijft een mooie technologie en of je er nou in gelooft op niet, het is mooi om te volgen en in deze tijd te leven.

    Ik voel me thuis in onderstaande spreuk

    “First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win.”
    — Mahatma Gandhi

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders