Video: De kredietbubbel in China

Het lijkt er steeds meer op dat China hetzelfde pad bewandelt als de Verenigde Staten. De afgelopen jaren horen we steeds vaker over het ontstaan van een vastgoedzeepbel in China, waarvan leegstand en spooksteden de excessen zijn. Er werd ook volop geïnvesteerd in de infrastructuur, investeringen die gefinancierd werden door staatsbanken. Een belangrijk deel van de economische groei werd gefinancierd met schuld gedreven economische groei. Nu ook de Chinese economie vertraging laat zien kunnen de zwakheden van het systeem aan het licht komen.


Zal het aantal wanbetalingen op leningen toenemen? Wat voor impact zal een hogere rente hebben? En hoe zal China hierop anticiperen? Viral Acharya, hoogleraar economie bij de Stern School of Business in New York, geeft uitleg. De vidoe is afkomstig van MeJudice.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Video: De kredietbubbel in China

  • NPA’s – Non Performing Assets !!! Eender wat die assets ook mogen zijn (tastbare & virtuele),…een stagflatie ekonomie doet het volume aan niet presterende assets groeien in West & Oost. Alle vermogens worden met de evoluerende realiteiten van NPA’s crescendo gekonfronteerd.
    Juist omdat al die assets ontstaan zijn uit astronomische schuldgroei. Die NPA’s zijn door niks geruggesteunt (backed) maar wel gebonden aan (niet presterende) schuld die zal falen.
    Ook elektronisch goud is een NPA omdat het mee in de schuldgeld blaas zit.
    Hoe geraken we nu van crescendo NPA’s terug naar presterende assets !? Antwoord : met schuldviagra…in steeds hogere dosis tot aan het infarkt.
    Daarom is er een verschuiving naar nog niet presterend FYSIEK goud. Voorlopig ook nog een NPA tot aan het infarkt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo