Video: Wat als de dollar haar status als wereldreservemunt verliest?

Door de explosieve stijging van de Amerikaanse staatsschuld en door de toenemende macht van andere economieën (BRICS-landen) vragen steeds meer mensen zich af hoe lang de Amerikaanse dollar nog de wereldreservemunt kan blijven. Maar wat betekent dat precies, dat de dollar niet meer de wereldreservemunt is? Een interessante video van Michael Norman.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

6 gedachten over “Video: Wat als de dollar haar status als wereldreservemunt verliest?

 • Wat een tenenkrommend propaganda filmpje uit de Amerikaanse bankenwereld. Naar het einde toe wat betere conclusies.

  Beantwoorden
 • “No big deal!”. Wat een contrast met het war-for-oil verhaal. Ik zou eens een niet-Amerikaanse uitleg willen horen. Mooie video trouwens!

  Beantwoorden
 • Wim van Ingen

  Wat een uiterst bizar en arrogant kleuterverhaal.
  Als de dollar bezittende landen deze gaan gebruiken om grond en onroerend goed te kopen, of havens en bedrijven, dan loopt dat allemaal niet zo goed af voor de VS. Dan mogen ze huur gaan betalen en dividenden naar het buitenland toe met een dollar die geen sikkepit meer waard is. Als er tegenover de schulden op credietkaarten geen bezittingen staan, maar als al dat geld is geconsumeerd, heeft de privé-Amerikaan
  hetzelfde probleem als zijn natie.
  Het is weer het oude kletsverhaal, schulden zijn niet erg. De economische groei in de VS blijft ver achter bij wat mogelijk is door hun enorme schuldenlast. Daarover moet nl. rente betaald worden en dat geld is dan niet meer beschikbaar coor consumptie.
  Zij zijn een soort Griekenland, maar dan in het groot.
  Het idee dat dat wat slecht is voor Griekenland of voor bijv. Portugal, goed zou zijn voor de VS is van een tenenkrommende en hemeltergende domheid

  Beantwoorden
  • Als de dollar alleen maar in de VS te besteden is, dan zal het tekort van de VS als sneeuw voor de zon wegsmelten. Maar dat betekent niet dat de rest van de wereld even veel waarde terug krijgt voor haar dollars. Nee, de dollar zal in dat geval nog maar een fractie van de waarde vertegenwoordigen die het nu heeft.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo