kantoorhond

Voordelen van een kantoorhond

In de moderne werkomgeving zijn bedrijven voortdurend op zoek naar manieren om de werksfeer te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Een van de opkomende trends die aan populariteit wint, is het introduceren van kantoorhonden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van een kantoorhond voor jouw bedrijf.

Minder stress op kantoor

Een van de meest opvallende voordelen van het hebben van een kantoorhond is de positieve invloed op de mentale gezondheid van werknemers. Studies hebben aangetoond dat interactie met huisdieren kan leiden tot een vermindering van stress en angst. Het hebben van een hond op kantoor kan een bron van comfort en ontspanning zijn voor werknemers, waardoor ze zich meer op hun gemak voelen in hun werkomgeving en minder stress tijdens kantooruren ervaren.

Minder ziekteverzuim

Door aanwezigheid van een kantoorhond neemt dus het stresslevel van de gemiddelde werknemer af. Stress is een van de grootste factoren, wanneer mensen zich ziek melden op het werk. Door een kantoorhond neemt indirect dus ook het ziekteverzuim af.

Meer beweging

Een kantoorhond kan ook fungeren als een stimulans voor beweging en sociale interactie op de werkplek. Werknemers zullen waarschijnlijk vaker opstaan en rondlopen om met de hond te spelen of hem uit te laten, wat kan leiden tot meer lichaamsbeweging gedurende de dag.

Verbetering ambiance op werkplek

Kantoorhonden kunnen ook de algehele sfeer op de werkplek verbeteren. Ze zorgen voor een gevoel van vreugde en speelsheid, wat kan helpen om de teamspirit te versterken. Het delen van verantwoordelijkheden voor de zorg voor een kantoorhond kan ook bijdragen aan een gevoel van verbondenheid tussen collega’s.

voordelen kantoorhond

De kantoorhond als branding

Een kantoorhond brengt ook branding- en marketingmogelijkheden met zich mee. Vermeld bijvoorbeeld de kantoorhond ook op je smoelenboek. Dit levert vaak meer clicks op dan op de pagina’s van je werknemers. Ook kun je genoeg leuke berichten op social media plaatsen, zoals TikTok of Snapchat, wat weer leuk is voor je klanten of potentiële nieuwe werknemers.

Lees ook: emotionele intelligentie ontwikkelen

Tips voor het houden van een hond op kantoor

Een hond kun je niet zomaar even meenemen naar een lange werkdag op kantoor. Volg deze tips en je trouwe viervoeter kan wel gemakkelijk een werkdag volhouden. Zorg er ten eerste voor dat de hond gezond is en alle vaccinaties up-to-date zijn. Een tweede belangrijke tip: wanneer je de hond voorstelt op kantoor, dan geef hem vooral tijd om de mensen te leren kennen. Neem ook zijn eigen mandje en spulletjes mee, want dan voelt de hond zich snel op zijn gemak. Plaats de mand of een hondendeken dichtbij je bureau, zodat je kantoorhond ook altijd een plekje heeft waar hij of zij zich kan terugtrekken als jullie bijvoorbeeld in een meeting zitten of op weg zijn naar het bedrijfsfeest.

Welk hondenras geschikt als kantoorhond?

Niet iedere hond is geschikt als kantoorhond. Sommige hondenrassen kunnen bijvoorbeeld niet tegen te veel mensen of drukte en weer andere hebben te veel energie om op een kleine ruimte gehouden te worden. Deze honden kunnen mee naar het werk:

  • Labrador retriever
  • Teckel
  • Engelse Cocker Spaniël
  • Cavapoo
  • Cockapoo
  • Beaglier
  • Pomsky
  • King Charles
  • Shihpoo
  • Labradoodle

Weet je niet precies welk ras geschikt is om naar kantoor mee te nemen, kun je ook altijd een dierenarts om advies vragen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *