Wat zijn de mogelijkheden om zakelijk krediet aan te vragen?

Het kan je binnen je onderneming wel eens tegenzitten. Er is bijvoorbeeld een belangrijke debiteur die maar niet aan zijn betalingsplicht voldoet, terwijl jouw rekeningen zich opstapelen. Je hebt geld geïnvesteerd om de opdracht uit te voeren, en misschien heeft de debiteur wel een aanbetaling gedaan, maar verdere betalingen blijven uit. Het komt goed, dat weet je, uiteindelijk komt je klant heus wel over de brug. Maar in de tussentijd begint het bij jou te kriebelen, vooral wanneer het om een forse betaling gaat. Deze kettingreactie is bijzonder vervelend. Misschien heeft jouw klant ook wel een debiteur die maar niet betaalt, en zo ebt de betalingsachterstand door van bedrijf tot bedrijf. Om dit proces een halt toe te roepen kun je echter overwegen om zelf een tijdelijk zakelijk krediet aan te vragen bij Swishfund.

Je rekeningen kunnen blijven betalen

Natuurlijk maak je kosten met het lenen van geld in de vorm van rente die je maandelijks betaalt. Daar staat gelukkig tegenover dat de kosten van het zakelijk krediet zijn af te trekken van je winst.

Door het aangaan van een zakelijk krediet kun je als ondernemer je zakelijke kosten blijven betalen. Er komen daarentegen natuurlijk nieuwe kosten bij, de aflossing van je lening. Een zakelijk krediet is alleen aan te vragen indien de aanvraag realistisch is. Heb je te maken met wanbetaling van een debiteur als bedrijf zijnde, maar zijn er anderzijds realistische verwachtingen dat er voldoende nieuwe inkomsten op termijn weer binnenkomen, dan vormt dit een meestal een gegronde reden voor het aanvragen van een zakelijk krediet.

Maar dan ben je er echter nog niet, want om in aanmerking te komen voor een zakelijk krediet zul je aan nog enkele punten moeten voldoen als ondernemer zijnde.

Waaraan moet je voldoen voor het verkrijgen van een zakelijk krediet?

Bij Swishfund, zakelijk kredietverstrekker voor ondernemers, zijn er enkele criteria aanwezig waaraan je zult moeten voldoen wanneer je in aanmerking wilt komen voor een zakelijk krediet.

Zo dien je als bedrijf langer dan een jaar te zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, als eenmanszaak, een Vof of BV, of als maatschap.

Ook zul je moeten kunnen aantonen dat jouw jaaromzet meer dan 50.000 euro bedroeg over het laatste belastingjaar.

Wanneer je deze vereisten kunt bevestigen en kunt overleggen kun je in principe direct een zakelijk krediet aanvragen bij Swishfund.

Binnen hoeveel tijd ontvang ik het zakelijk krediet?

Zakelijke financieringsmaatschappijen kennen meestal een lange procedure alvorens jij over je zakelijk krediet beschikt. Zo niet bij Swishfund. Jouw aanvraag wordt binnen 24 uur beoordeeld en (meestal) goedgekeurd. Enkele werkdagen later staat het bij jou op je zakelijke rekening. Zo beschik je snel over de middelen om je bedrijf gezond te houden en een lastige tijd te overbruggen.

Je kunt daarbij kiezen voor een lening over een periode van 3 tot 24 maanden. Zo zit je geen jaren vast aan je zakelijk krediet, maar kun je ‘m optioneel dus al binnen 3 maanden geheel terugbetaald hebben.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo