Wat zijn de voordelen van en redenen om een auto te leasen?

Het leasen van een auto is in trek! Het kan immers de nodige fiscale voordelen opleveren. Dat niet alleen, je hoeft geen hoge instapprijs te betalen om in een auto te kunnen rijden. Ook kan het een praktische oplossing zijn, bijvoorbeeld als je een auto maar kort nodig hebt. In dit artikel delen we de voordelen van en redenen om een auto te leasen.

Korte of lange periode

Een van de voordelen is dat je zelf kunt zeggen hoelang je de auto wilt gebruiken. Bij de aanschaf van een auto is het toch al snel de bedoeling dat je er ook voor een lange periode in rijdt. Maar wat als dit helemaal niet jouw wens is? Misschien heb je de auto maar voor een specifieke, korte periode nodig, bijvoorbeeld als je op reis gaat. Of juist om een periode te overbruggen. Met shortlease particulier is dit een optie, waarbij je de auto na die periode gewoon weer kunt inleveren. Je bent dus niet zelf verantwoordelijk voor de verkoop van de auto: ook dit is een reden om voor leasen te kiezen. Maar ook als je de auto toch voor een langere periode wilt gebruiken, heb je die mogelijkheid. Je kiest dus voor een flexibele vorm van autorijden, wat in veel gevallen een uitkomst is.

Privé of zakelijk

Of je een auto nu privé of zakelijk nodig hebt, ook hierin heb je zelf de keuze bij leasen. En dat in combinatie met de vrijheid in de periode waarin je de auto gebruikt. Shortlease zakelijk maakt het mogelijk om voor een korte periode een auto voor je zaak te rijden. Een bijkomend voordeel? Je kunt heel snel wegrijden in de auto, vaak al op dezelfde dag. Dat is ideaal als je voor je zaak snel een auto nodig hebt. Maar ook voor privégebruik kan dat natuurlijk het geval zijn. Ga in jouw situatie dus goed na waarom je de auto wilt gebruiken. De reden voor het leasen is voor iedereen weer anders! Qua mogelijkheden is er in ieder geval altijd de juiste optie te vinden.

Services inbegrepen

Wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparaties: dit komt er allemaal bij kijken als je in een auto wilt rijden. Koop je zelf een auto? Dan moet je dit ook zelf uitzoeken en voor de kosten betalen wanneer nodig. Het is algemeen bekend dat de kosten soms flink kunnen oplopen, zeker op het gebied van onderhoud en reparaties. Bij leasen zit dit anders. Deze kosten zijn namelijk inbegrepen bij het leasecontract. Dit betekent dus dat je juist niet zomaar voor die onverhoopte kosten komt te staan. Het maakt dat je met leasen kiest voor duidelijkheid. Je weet immers precies wat je betaalt voor het gebruik van de auto, want dit bedrag is iedere maand gelijk. Er komen eigenlijk alleen nog brandstofkosten bij kijken. Je weet op die manier precies waar je aan toe bent qua kosten. En dat wordt dan ook gezien als een belangrijk voordeel! Geldt dat ook voor jou?

Veel keuze

Met het leasen van een auto heb je veel modellen om uit te kiezen. Misschien heb je wel een bepaalde auto op het oog, maar vind je de aanschafprijs bij een koop te hoog. Leasen maakt eigenlijk meer auto’s toegankelijk om in te rijden. Dat is een uitkomst voor de autoliefhebber! Je kunt er ook aan denken om een bepaalde auto eerst eens een periode te testen. Je hoeft zo namelijk niet meteen aan de koop vast te zitten. Probeer ook gerust iets nieuws uit, zoals elektrisch rijden. Of stap juist over van automerk, mocht je al lang in hetzelfde merk rondrijden. Ook hier kun je weer een eigen reden hebben om voor een bepaalde auto te gaan. En dat ziet er voor iedereen anders uit.

Flexibiliteit, duidelijkheid en gemak: het is inmiddels duidelijk waarom leasen een goede optie voor je kan zijn. Geen zin om een flink bedrag van je spaargeld te investeren in een auto? Ook dan is leasen een uitkomst.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *