Welkom op het nieuwe Marketupdate!

Deze week presenteren we met trots het nieuwe Marketupdate. Het oude ontwerp is overboord gegooid en heeft plaats gemaakt voor een frisse look die meteen in het oog springt. Op de nieuwe site brengen we dagelijks het laatste economische nieuws, in het bijzonder de stand van zaken in de goudmarkt. Daarnaast blijven we ook schrijven over de kredietcrisis, de wereldwijde valuta-oorlog en over de economische ontwikkelingen in eigen land. We zullen u kort rondleiden door de nieuwe website, zodat u meteen de artikelen kunt vinden die u zoekt.

1. Menubalk

De zwarte menubalk bevat de vertrouwde onderwerpen “Goud en Zilver”, “Grondstoffen”, “Valuta”. De oude kopjes “Financiële instellingen” en “Kredietcrisis” zijn samengebracht onder een nieuw kopje met de noemer “Economie”. Nieuw zijn de pagina’s van Cor Wijtvliet en het forum. Die zullen we even kort toelichten…

+ Cor Wijtvliet

Marketupdate heeft haar redactie versterkt met een nieuwe naam: Cor Wijtvliet. Wijtvliet was 11 jaar in dienst als aandelenanalist bij F. van Lanschot Bankiers. Al aan het begin van deze eeuw publiceerde hij al over de beleggingsmogelijkheden van water en soft commodities als graan en maïs. Cor staat bekend om zijn brede kritische en onafhankelijke blik, die gevoed wordt door zijn wel belezenheid.

Dagelijks schrijft Cor een nieuwe column die bekend staat als de “Wijtvliets Investment Insider”. Daarnaast stelt hij de “Crash Investor” samen, een wekelijkse nieuwsbrief die specifiek gericht is op beleggers en professionele vermogensbeheerders. De dagelijkse columns van Cor Wijtvliet kunt u op Marketupdate lezen, maar u kunt hem ook via de mail ontvangen. U kunt zich ervoor inschrijven via de blauwe banner aan de zijkant van deze pagina of via deze link.

+ Forum

U leest het goed, eindelijk hebben we onze lezers een plekje gegeven waar ze met elkaar in discussie kunnen gaan en nieuwtjes kunnen delen. U hoeft zich alleen maar te registreren om aan de discussies deel te kunnen nemen. Ook de redactie van Marketupdate zal deelnemen aan de discussies. Uiteraard blijft ook de mogelijkheid bestaan om reacties te plaatsen onder de nieuwsartikelen. Daarvoor hoeft u geen account aan te maken.

2. Economische kalender

Op zoek naar een overzichtelijke kalender met al het macro-economische nieuws van de week? Klik daarvoor onderaan de pagina op de knop Economische Kalender. Iedere maandag zullen we een nieuw overzicht klaarzetten, zodat u meteen op de hoogte bent van de cijfers die invloed kunnen hebben op de waarde van uw beleggingen.

3. Goud en zilverkoersen

Op de nieuwe Marketupdate site kunt u ook de actuele goud- en zilverprijzen in de gaten houden. Op het moment van schrijven wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe grafiekenpagina, waarmee u de prijzen van goud en zilver kunt opvragen in euro’s en dollars per kilo en per troy ounce. Ook kunt u op deze grafiekenpagina’s de ontwikkeling van de goudprijs en zilverprijs tevoorschijn toveren over een tijdsbestek van minimaal 1 dag en maximaal 5 jaar. We doen ons best om deze zo spoedig mogelijk online te zetten.

4. Marketupdate Nieuwsbrief

Vanaf nu is het nog makkelijker om u in te schrijven voor de Marketupdate Weekendeditie. Heeft u geen tijd om dagelijks het nieuws op Marketupdate te lezen, dan is het misschien verstandig om u in te schrijven op de wekelijkse nieuwsbrief. Iedere vrijdag versturen we een PDF document met de belangrijkste nieuwsberichten van de week, compleet met de prijsontwikkeling van aandelen, obligaties, edelmetalen en olie. De inschrijfmodule vindt u rechts op iedere pagina.

5. Archief

Marketupdate heeft sinds de start in oktober 2011 een behoorlijk archief opgebouwd. Daar zijn we trots op en daarom willen we dat u als lezer ook onze oude artikelen makkelijk kunt terugvinden. Daarvoor kunt u de zoekfunctie rechtsboven gebruiken, maar ook heeft ook de mogelijkheid om door het hele archief te bladeren. Onderaan de website staat een link naar het nieuwsarchief. Hierop staan de headlines van alle ~3.000 artikelen die Marketupdate gepubliceerd heeft.

De redactie van Marketupdate is achter de schermen druk bezig om de zoekfunctie verder te verbeteren. Door alle artikelen opnieuw van ‘tags’ te voorzien kan de zoekmachine de meest relevante artikelen naar voren halen.

logo-marketupdate HD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.