Zakelijke lening of krediet? Wat is beter voor jouw onderneming?

Heb je plannen om verder in je bedrijf te investeren en heb je hiervoor niet voldoende eigen geld, dan is er soms geen andere optie dan om een financiering af te sluiten. Je hebt in dit geval de keuze tussen een zakelijke lening of een zakelijk krediet.

Tussen deze twee opties zitten een aantal grote verschillen. Het is dus van groot belang om je hier even goed in te verdiepen voordat je een van deze twee afsluit. Het is namelijk zo dat een van deze twee opties voordeliger voor je kan uitpakken. Lees daarom snel verder!

Wat houdt een zakelijke lening in?

Voor zakelijk lenen geldt dat je het volledige bedrag hiervan in één keer op je rekening gestort krijgt. Je kan dus het volledige bedrag op de door jou gewenste manier aan je onderneming besteden. Je betaalt dit bedrag in termijnen terug. Rente betaal je alleen over het bedrag wat je opneemt.

Kan je sneller aflossen dan je in eerste instantie gedacht had, dan levert dit je een aantal voordelen op. Je ontvangt dan namelijk een bepaalde korting. Omdat je met een zakelijke lening van tevoren afspraken maakt, weet je altijd precies waar je aan toe bent.

Je hebt bij een zakelijke lening zelf de controle over hoeveel rente je in totaal moet betalen en hoelang het duurt eer je het volledige bedrag hebt afgelost. Een zakelijke lening is de beste optie als je eenmalig een groot bedrag wilt investeren in bijvoorbeeld een nieuwe bedrijfsauto of apparaten.

Wat houdt een zakelijk krediet in?

Een zakelijk krediet wil zeggen dat je een bepaald bedrag op de bank hebt staan wat je kan gebruiken wanneer je daar zelf behoefte aan hebt. Zodra je geld nodig hebt, kan je van dit bedrag een deel opnemen. Je kan dit doen wanneer dat voor jou uitkomt.

Je betaalt bij een zakelijk krediet alleen rente over het bedrag wat je ook echt daadwerkelijk opneemt. Je lost iedere maand weer een gedeelte af. De rente betaal je hier alleen over het bedrag wat je hebt opgenomen.

Zou je op een later moment weer geld nodig hebben of wil je nog extra investeren, dan kan je het door jou terugbetaalde bedrag opnieuw opnemen. Een zakelijk krediet wordt in de meeste gevallen gebruikt om bijvoorbeeld onverwachte rekeningen of nieuwe voorraad te betalen.

Wat zijn de verschillen?

In allebei de gevallen is het dus zo dat je geld leent voor je bedrijf, omdat je dit zelf even niet beschikbaar hebt. Bij een krediet bepaal je zelf wanneer je (een deel van) het geld gebruikt. Bij een zakelijke lening wordt het bedrag in één keer op je rekening gestort.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo