Zorg voor een verantwoorde financiering van je bedrijf

Om te kunnen ondernemen heb je cashflow nodig. Maar soms kan het lastig zijn om dat te regelen. Het is niet altijd makkelijk om een bank zover te krijgen dat je een lening kunt afsluiten. Er moeten heel wat hobbels worden genomen. Een businessplan, jaarcijfers, nog een gesprek om toelichting te geven, discussie over de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen. Voor je het weet ben je een maand verder. En zoveel tijd heb je vaak niet. De opdrachtgever heeft ook niet eeuwig geduld of je zijn klus wel of niet aanneemt. Zo niet dan stapt hij net zo makkelijk naar de concurrent. Het is dus zaak om snel te schakelen als je een mooie opdracht kunt binnenhalen.

Kies voor factoring

Je kunt gebruik maken van factoring. Onder andere Impact Factoring biedt dit aan. Het werkt heel eenvoudig. Je dient een factuur voor een debiteur in die vervolgens binnen een paar dagen wordt betaald door het factoringbedrijf. Jij kunt daardoor direct over het geld beschikken. Hiermee kun je deze of een volgende opdracht financieren. Het factoringbedrijf dient de factuur vervolgens in bij de debiteur. Die kan zijn gebruikelijke betalingstermijn in acht nemen van 30 tot 90 dagen. Het enige verschil is dat er op een ander rekeningnummer wordt betaald. Het is dus wel belangrijk dat je de klant informeert over het feit dat de facturering is uitbesteed. Ook kun je afspraken maken over deelbetalingen bij het gedeeltelijk opleveren van een opdracht. Zo kun je je klant ook wat meer tijd geven om de totale som te voldoen.

Een zakelijk krediet aanvragen

Bij een factoring bedrijf kun je ook terecht voor een zakelijk krediet van bedragen tussen de 100.000 tot wel 5 miljoen euro. Er wordt vaak sneller een beslissing genomen dan door een bank. Je kunt als dat nodig is al op heel korte termijn over het geld beschikken. Natuurlijk doet ook een factoring bedrijf onderzoek naar je kredietwaardigheid. Zeker als je een groot bedrag vraagt van bijvoorbeeld een miljoen euro of meer is het immers belangrijk te weten of je de lening binnen een redelijke termijn weer kunt terugbetalen.

Financiering door een investeerder

Startende bedrijven kunnen ook proberen een investeerder voor hun diensten of producten te interesseren. Door een pitch te verzorgen lukt het wellicht om een geldschieter zover te krijgen dat er een kapitaalinjectie wordt gedaan. Hier staat wel tegenover dat je een deel van de zeggenschap over je bedrijf kwijt raakt. Er wordt altijd een bepaald percentage van de aandelen gevraagd, variërend van 5% tot soms wel 30 procent of meer. Dat risico moet je dus willen nemen. Maar het is wel een kans om te groeien met je bedrijf. Je kunt ook gebruik maken van de kennis en ervaring van de investeerder waardoor je bedrijf het wellicht nog beter gaat doen in de toekomst.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *