42% Amerikanen heeft minder dan $10.000 voor pensioen

Maar liefst 42% van de Amerikanen heeft minder dan $10.000 gespaard voor hun pensioen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van GoBankingRates. Van de meer dan duizend volwassenen die ondervraagd werden gaf 40% aan niet genoeg geld over te houden om te sparen voor een pensioen, terwijl ongeveer een kwart van de respondenten liet weten dat ze al moeite hebben om rond te komen met hun inkomen.

Onder de millennials is het probleem nog groter, omdat die steeds later beginnen met werken en daarom minder pensioen opbouwen. Van de leeftijdscategorie van 18 tot en met 34 jaar heeft 39,2% minder dan $10.000 gespaard voor de oude dag, terwijl 18,9% van deze doelgroep helemaal niets gespaard heeft voor later. De verwachting is dat ze gedurende hun werkzame leven wel een pensioen zullen opbouwen, maar door later te beginnen bouwen ze wel een achterstand op.

De gebrekkige pensioenvoorziening in de Verenigde Staten is de reden waarom ouderen soms heel lang door moeten werken. Ook oudere Amerikanen blijken pessimistischer te zijn geworden over hun eigen toekomstige financiële situatie. Deze onderzoeksresultaten vormen een schril contrast met het beeld dat het wel goed gaat met de Amerikaanse economie. Het is waar dat de economie ook in de Verenigde Staten weer groeit, maar daar profiteren lang niet alle Amerikanen evenveel van.

© GOBankingRates

Bijna helft Amerikanen bouwt bijna geen pensioen op (Bron: GoBankingRates)

Veel millennials hebben nog geen pensioen opgebouwd (Bron: GoBankingRates)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “42% Amerikanen heeft minder dan $10.000 voor pensioen

  • Het stiekem financieel kort houden van de werkende bevolking is een strategie , welke ook in de E.U. toegepast wordt. Daardoor kan weinig tot geen pensioen opgebouwd worden en wordt een verkapte slaven-arbeid toegepast, vooral bij ouderen en werkeloze 50+. Overigens is het maar de vraag of via geruisloze diefstal door de overheden, via E.C.B. drukpers-knevel-wetten en lage gemanipuleerde rente, je wat opschiet met sparen al dan niet voor pensioen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *