Pensioenen hoeven niet gekort te worden

Ouderen met een pensioen kunnen zullen blij zijn. Ondanks de matige financiële situatie van de pensioenfondsen is het niet nodig om de pensioenen te verlagen. Door dit besluit lopen de jongeren wel een groter risico om hier later voor op te draaien.

De Nederlandsche Bank heeft besloten dat de pensioenfondsen met een zwakke financiële situatie langer de tijd zullen krijgen om dit te verbeteren. Dit besluit nam De Nederlandsche Bank na de beoordeling van de herstelplannen van de 155 pensioenfondsen die financieel als ongezond zijn beoordeeld.


Het belangrijkste besluit voor de pensioenfondsen is dat ze twaalf jaar krijgen om te herstellen. Door dit besluit hebben ze nu meer tijd om aan de normen te voldoen. Opvallend is dat de meeste pensioenfondsen verwachten binnen 6,5 jaar weer gezond te zijn.

Het herstel zal niet moeten komen uit een premieverhogingen of een uitkeringsverlaging. Het herstel zal moeten komen van een overrendement, dit betekent dat alles op de beurs moet worden verdiend. Dat betekent dat de pensioenfondsen ook meer risico’s moeten nemen. Deze risico’s liggen bij de jongeren die op dit moment premie betalen voor hun toekomstige pensioen, aldus Hans de Geus van RTL Z.

voor artikel pensioenen marketupdate

 

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders