Capilex: het nieuwe gezicht van mkb-financiering

In een tijd waar financiering voor het mkb steeds moeilijker te vinden is, is er een nieuwe speler in de markt: Capilex. Capilex biedt ondernemers een unieke oplossing. Het bedrijf, opgericht door Lex Gielen en Luc van Laarhoven, richt zich op het verstrekken van bedrijfsleningen waarbij privé-vastgoed kan dienen als onderpand. We spraken met beide oprichters.

Alternatief

Het idee achter het Capilex kwam volgens Lex Gielen, fintech ondernemer en mede-eigenaar, voort uit de gezamenlijke behoefte om samen een onderneming op te zetten waarbij de focus in eerste instantie vooral lag op vastgoed. Toen tijdens deze verkenning duidelijk werd dat in principe iedereen in Nederland een hypotheek mag verstrekken, werd een nieuw concept geboren. “We zagen dat veel mkb-bedrijven moeite hadden om traditionele financiering te verkrijgen, vooral vanwege strenge eisen en beperkte flexibiliteit bij banken,” zegt Gielen. “Met Capilex hebben we een nieuwe aanpak geïntroduceerd die ondernemers in staat stelt om hun woning als onderpand te gebruiken voor financiering.”

Snelheid

“Deze aanpak biedt verschillende voordelen,” legt Luc van Laarhoven, financieel expert en medeoprichter van Capilex, uit. “Door privé-vastgoed als onderpand te gebruiken, kunnen ondernemers toegang krijgen tot financiering tegen gunstige voorwaarden, zelfs als ze niet over voldoende andere activa beschikken. Bovendien is de financiering vaak sneller beschikbaar dan bij traditionele leningen, soms staat het leenbedrag al binnen 5 dagen op de bedrijfsrekening. Dat kan cruciaal zijn voor bedrijven die snel kapitaal nodig hebben.” Luc van Laarhoven vult zichzelf aan:  “Deze snelheid wordt ook mogelijk gemaakt doordat ons complete aanvraag en screeningsproces gedigitaliseerd is.”

Flexibiliteit

Naast snelheid legt Capilex een sterke focus op maatwerk en flexibiliteit. “We begrijpen dat elk bedrijf uniek is en dat standaardoplossingen niet altijd geschikt zijn,” zegt Lex Gielen. “Daarom werken we nauw samen met ondernemers om financieringsoplossingen op maat te bieden die aansluiten bij hun specifieke behoeften en doelstellingen.” Van Laarhoven benadrukt het belang van transparantie en betrouwbaarheid in de relatie met klanten. “Bij Capilex streven we naar langdurige partnerships met onze klanten,” zegt hij. “Dat betekent dat we open communiceren en eerlijke adviezen geven, zodat ondernemers precies weten waar ze aan toe zijn.”

Aanvullen

Binnen het bedrijf lijken Lex Gielen en Luc Van Laarhoven elkaar perfect aan te vullen. Van Laarhoven: “Lex, brengt met zijn achtergrond in fintech een schat aan expertise mee op het gebied van financiële analyse- en risicobeoordelingssystemen. Hij is de drijvende kracht achter het ontwerpen van de softwareoplossingen die ervoor zorgen dat we onze klanten efficiënt en effectief kunnen helpen.” Lex Gielen vult aan: “Aan de andere kant is Luc, met zijn uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt, zijn financiële inzicht en grote netwerk essentieel voor de strategische beslissingen, de grote lijnen. En we delen natuurlijk onze passie voor ondernemen. Kortom, onze complementaire vaardigheden en gedeelde passie maken ons een succesvol duo.”

Groei

Want dat de aanpak van Capilex een succes is, blijkt uit de groeiende vraag naar hun diensten en het groeiende aantal tevreden klanten. “We hebben al veel mkb-bedrijven kunnen helpen om hun groeiambities waar te maken door middel van onze financieringsoplossingen,” zegt Lex Gielen trots. “En we blijven ons inzetten om nog meer ondernemers te ondersteunen en op deze manier bij te dragen aan de groei van het mkb,” besluit Luc van Laarhoven.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo