Prijs van Bitcoin in minder dan twee maanden verdubbeld

De prijs van Bitcoin is in minder dan twee maanden tijd verdubbeld. Stond de koers in maart nog onder de $4.000, op het moment van schrijven wordt er meer dan $8.000 betaald voor de virtuele munt. Vooral de laatste dagen gaat het hard, want een week geleden stond er nog een koers van $5.700 op de borden. Dat is een stijging van ruim 40%. Door de prijsstijging staat Bitcoin weer op het hoogste niveau in negen maanden.

Waarom de prijs van Bitcoin opeens zo hard stijgt is lastig te zeggen. Mogelijk stijgt de vraag naar de virtuele munt door geopolitieke spanningen en het oplaaien van het handelsconflict tussen de VS en China. Nieuws over Chinese vergeldingsmaatregelen op Amerikaanse importheffingen zorgde deze week voor een daling op de aandelenmarkt en een stijging van de goudprijs. Virtuele munten profiteren doorgaans ook van dit soort ontwikkelingen op de financiële markten.

Prijs van Bitcoin is in minder dan twee maanden tijd verdubbeld (Bron: Coindesk)

Bitcoin blijft dominant

De aandacht voor virtuele munten verslapte na de crash van begin 2018, maar ging nooit helemaal weg. De prijs leek te stabiliseren boven de $6.000, maar ging eind vorig jaar alsnog hard onderuit. De prijs bleef daarna maandenlang in een bandbreedte tussen de $3.000 en $4.000, tot de prijs in april opeens sterk begon te stijgen. De afgelopen dagen werd een belangrijk weerstandsniveau met succes doorbroken, waarna de prijs verder omhoog schoot.

Opvallend is dat ook de dominantie van Bitcoin in de markt voor virtuele munten weer toeneemt. De totale marktwaarde van alle virtuele munten bedraagt op het moment van schrijven $236 miljard, waarvan de Bitcoin met een marktaandeel van bijna 60% de grootste is. Dat is het hoogste percentage sinds de hoogtijdagen van Bitcoin in december 2017.

Marktaandeel Bitcoin neemt weer toe (Bron: Coinmarketcap)

Op Marketupdate kunt u live de cryptocurrency koersen van de twintig meest populaire virtuele munten volgen.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *